Duminica 17 Octombrie

Anunțul făcut de ministrul Muncii la Cluj: Pensiile se majorează de la 1 ianuarieMinistrul, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținute, joi, la Cluj, că de la 1 ianuarie 2015 toate pensiile vor fi indexate cu cinci procente,.

"Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat că se va reveni și la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloţi şi stewardese.

Totodată, Rovana Plumb a anunțat că din 2015 toți angajații vor fi plătiți cel puțin la nivelul salariului minim pe economie.

"Am un mesaj către toate confederaţiile sindicale, în ceea ce priveşte suprapunerea claselor de salarizare. Ca urmare a măsurii luate de Guvernul Ponta de creştere a salariului minim pe economie la 900 de lei, vreau să vă spun că la nivelul ministerului Finanţelor, ministerului Muncii şi ministerului Dezvoltării şi Administraţiei s-a constituit un grup de lucru care va analiza toate propunerile şi observaţiile venite din partea sindicatelor în ceea ce priveşte suprapunerea salarizării, ca urmare a creşterii salariului minim pe economie. În momentul de faţă, avem 15 clase de salarizare care se suprapun. Se lucrează în aşa fel încât să se clarifice care sunt coeficienţii de salarizare", a explicat ministrul Muncii.

Comentarii Facebook