Sambata 3 Decembrie

ANAF vrea ca profesorii care dau meditații să-și plătească taxele. Cine mai apare pe „lista neagră” a Fiscului în proiectul pilot desfășurat în Cluj


ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat în zilele următoare, iar printre modalităţi este verificare contribuabililor şi mărirea gradului de conformare fiscală. Profesorii care au venituri din meditații și persoanele care obțin bani din chirii și activități de înfrumusețare vor fi informate, de ANAF, cu privire la declararea acestora și a plății taxelor către stat. 

Momentan este vorba despre persoanele din anumite zone. Așadar, Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează, în acest an, trei Proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea și informarea contribuabililor despre obligațiile fiscale, informează instituția, citată de hotnews.ro.

Obiectivele acestora sunt creșterea gradului de informare și stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili:

  • cadre didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații
  • persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor
  • persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală

Conform ANAF, proiectul „Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformãrii voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung. Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu.

În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane anterior menționate pentru a le fi aduse la cunoștință, în mod corespunzător, obligațiile declarative și de plată. Reamintim că acțiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazează pe analize de risc riguros elaborate de direcțiile de specialitate”, menționează sursa citată.

Comentarii Facebook