ANAF le-a întins o CAPCANĂ românilor. Cum te poți trezi cu somație de plată. VEZI ce pericol e

 

Persoanele fizice care folosesc aplicația online ”Spaţiul Privat Virtual” pentru a-și verifica situaţia taxelor şi impozitelor riscă să primească somație de la Fisc, scrie Capital.ro.

 

Este evident că autoritățile nu au urmărit numai oferirea unei facilități contribuabililor prin platforma online, ci și o mai bună și mai rapidă colectare a veniturilor la buget”, consideră Izabela Stoicescu, Tax Senior Consultant, TZ&A.

 

În procedura de utilizare a Spaţiului Privat Virtual, aprobată prin ordinul 1154/2014, la anexa 1 se arată că prin acest serviciu sunt automat comunicate contribuabilului documentele emise de organul fiscal, respectiv deciziile de impunere anuală pentru veniturile realizate începând cu 2013 şi emise după 1 septembrie 2014.

 

Vedem, în mod clar, eforturi depuse de autorități în vederea îmbunătățirii colectării veniturilor la buget. Uneori, însă, aceste eforturi sunt catalogate prea agresive, atât de cei mai mici dintre contribuabili, cât și de contribuabilii gigant. Cu privire la comunicarea ANAF către micro contribuabili, auzim deseori, în practică, „nici nu știam că a fost emisă o decizie de impunere și m-am trezit cu somație", spune Izabela Stoicescu, Tax Senior Consultant, Țuca, Zbârcea&Asociații Consultanță Fiscală.

Comentarii Facebook