Alte patru angajate de la Banca Transilvania cercetate penal pentru ca "umblau" prin conturile clientilor


Alte patru angajate de la Banca Transilvania sunt cercetate de procurorii DIICOT pentru ca "umblau" prin conturile clientilor. Este vorba despre sefa de la agentia din Piata Mihai Viteazu, adjuncta acesteia si alte doua angajate.

Carmen Popa, sefa Agentiei Bancii Transilvania din Piata Mihai Viteazu, inlocuitoarea sefei de agentie, Diana Boca, Pintea Aurica si Ana Maria Panduru sunt acuzate de procurori de complicitate la inselaciune si neglijenta in servciu. Mai precis, anchetatorii verifica daca cele patru au ajutat-o pe Mirela Perte, angajata care in perioada 2007 - 2009 a furat 520.000 de lei si 33.000 de euro din conturile a cinci clienti de la Banca Transilvania.

Ultima a dat o declaratie in fata procurorilor prin care isi acuza colegere de complicitate. "Vreau sa fie anchetate si colegele mele si sa recunoasca ce au facut asa cum am recunoscut si eu. De asemenea as dori sa fie anchetata si Pintea Aurica. Vreau sa enumar, persoanele implicate in cadrul agentiei si anume sefa de agentie Carmen Popa, colega mea Ana Maria Panduru si inlocuitoarea sefei de agentie Diana Boca", precizeaza Perte in dosarul intocmit de procurori.

Cele patru femei au marturisit in fata procurorilor ca au intrat in conturileunor clienti ai Bancii Transilvania, dar nu ca ar fi sprijinit-o pe Mirela Perte.

Potrivit procurorilor, sefa agentiei din Piata Mihai Viteazu si cele trei colege faceau rulaje fictive in conturile unor carduri Mastercard Forte, emise de banca clientilor VIP, care primeau o suma de bani cu titlu de creditare. Cele patru angajate scoteau banii de la bancomat dimineata si ii puneau la loc in cont seara, incasand un bonus.

Anchetatorii au declarat pentru Stiri de Cluj ca sistemul de control al bancii era slab, in conditiile in care s-au putut produce astfel de fapte. In plus, banca era pagubita prin faptul ca nu mai incasa dobanzi de pe aceste conturi, pentru ca rulajul de bani era foarte mare. Conditia la emiterea acestor carduri era ca BT percepe dobanzi numai in conturile in care nu era depasit un anumit rulaj.

 

Cel mai probabil cele patru angajate vor fi cercetate numai pentru neglijenta in serviciu si vor scapa de acuzatia de complicitate la inselaciune.

 

Doua dintre ele, Carmen Popa, sefa Agentiei Bancii Transilvania din Piata Mihai Viteazu, si angajata Pintea Aurica au demisionat deja din banca, iar inlocuitoarea sefei de agentie, Diana Boca, a fost mutata la Sucursala de pe B-dul Eroilor.

 

Numai Ana-Maria Panduru mai lucreaza la Banca Transilvania, in aceeasi agentie de unde a pornit tot acest scandal.

 

Comentarii Facebook