Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a ajuns la 2 milioane de pasageri în anul 2022


Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit  astăzi pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022. Evenimentul a reprezentat un reper  deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte.  

Anul acesta Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, această celebrare devenind  astfel un eveniment simbol.  

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 2.000.000 de  pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2017, iar de atunci cu excepţia anilor pandemici 2020 şi 2021, în toamna fiecărui an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa  operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii noştri. 

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2022, a fost transportat anul acesta de către  operatorul aerian Turkish Airlines, pe zborul său cu numărul TK 1047, de la Istanbul la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare, în prezenţa reprezentanților  autorităţilor locale, a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei  aeriene, respectiv a reprezentanților mass media. 

Burçin Demirezenler, director de vânzări în cadrul Turkish Airlines, a spus că ”pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat anul acesta pe Aeroportul Internaţional Cluj a fost transportat de la Istanbul la Cluj-Napoca, cu un zbor Turkish Airlines. Spre deosebire de aniversările anterioare, pasagerul de anul acesta este un copil care a  călătorit însoţit de părinții săi, ceea ce înseamnă că zborurile şi călătoriile sunt apreciate la orice  vârstă şi suntem siguri că experienţa de astăzi va fi una memorabilă pentru acesta”. 

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, a precizat că ”povestea de succes a Aeroportului Internaţional Cluj continuă cu o  nouă filă de istorie scrisă astăzi 7 octombrie şi cu noi recorduri de pasageri stabilite în 2022. Anul  acesta, luna august a fost cea mai bună lună din istoria de peste 90 de ani aeroportului clujean, în care s-au înregistrat peste 338.000 de pasageri, iar în 8 august 2022 am avut parte de o premieră  absolută, odată cu recordul de 12.288 pasageri transportaţi de pe aeroport într-o singură zi. Depăşirea pragului de 2.000.000 de pasageri la nivelul anului 2022, este o performanţă care ne onorează dar şi o provocare de a continua eforturile de recuperare cât mai grabnică a traficului aerian existent înainte de pandemie. Doresc să le mulţumesc tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor şi întregii echipe a aeroportului pentru contribuţia deosebită din cadrul proiectului ambiţios, dar perfect realizabil, de a fi unul din aeroporturile reper ale Europei, la categoria sub 5  milioane de pasageri anual”.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate  spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai  importante destinații turistice ale sezonului.

Comentarii Facebook