Aeroportul Cluj aduce AICI cursele de la Târgu Mureș. Aeroportul de acolo a fost prins cu minciuna

 

Aeroportul Internațional Cluj va absorbi de miercuri, 16 noiembrie, o parte din cursele de la Târgu Mureș.

 

Este vorba despre cursele Wizz Air cum sunt cele spre Londra sau spre Aeroportul Frankfurt-Hahn, o cursă care era operată numai de la Târgu Mureș.

 

La Aeroportul Tîrgu Mureș, capacitatea portantă a pistei nu este suficientă pentru numărul de zboruri pe care le au aeronavele Airbus 320 acolo. Având în vedere o parte din trafic se va muta la Cluj-Napoca, de miercuri, 16 noiembrie. 

 

S-ar putea ca în 2017 să ajungem la 3 milioane de pasageri, având în vedere importanța pistei noi. Dacă nu o făceam traficul pleca de pe Cluj.

 

Este o chestiune de ultimă oră pentru că Aeroportul Târgu Mureș a fost nevoit să publice capacitatea portantă reală pe care o au. Capacitatea portantă a pistei publicată anterior nu era reală. Autoritatea Aeronautică Civilă a luat măsuri pentru a publica datele reale. Conform capacității numărul de zboruri este limitat pentru o astfel de pistă, astfel că o parte din zboruri vor veni la Cluj. Deja cursa de Londra s-a mutat la Cluj.

 

Prin finalizarea pistei am evitat un dezastru pentru Aeroport și pentru economia clujeană”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

 

Investițiile la Târgu Mureș ar viza refacerea completă a pistei, iar lucrările vor dura cel puțin un an. 

Comentarii Facebook