6 semne că e timpul pentru o saltea nouă


Sezonul rece poate fi un moment excelent pentru a obține odihnă și relaxare suplimentară - și pentru mulți, pentru a recupera somnul necesar. Dar nu tot timpul petrecut pentru odihnă înseamnă un somn de calitate.

Dacă dormiți mai mult în acest sezon, dar nu vă simțiți bine odihnit, s-ar putea să însemne că aveți nevoie de o saltea 160x200 nouă. Saltelele nu rezistă o veșnicie, iar cu cât îmbătrânesc, cu atât pot deveni mai incomode. 

O saltea 160x200 veche, ieftină sau cu un nivel de fermitate nepotrivit pentru nevoile dvs. poate provoca agitație în somn. Acest lucru poate însemna o calitate mai slabă a somnului, ceea ce poate avea un impact major asupra sănătății, muncii și relațiilor dvs.

O saltea de calitate ar trebui să vă susțină capacitatea de a avea un somn odihnitor și de a vă simți întinerit dimineața. Dacă încercați să evaluați dacă o saltea 160x200 nouă vă poate ajuta să vă îmbunătățiți calitatea somnului, există câteva lucruri pe care le puteți căuta.

Semnul nr.1: A trecut mult timp 

Durata medie de viață a unei saltele este de 7 până la 10 ani. După această perioadă, suportul saltelei - indiferent dacă este fabricată din arcuri, spumă cu memorie, gel sau o combinație - își pierde din capacitatea de susținere. 

Saltelele mai ieftine, care sunt fabricate din materiale de calitate inferioară, se pot uza mai repede. Dacă nu vă amintiți când v-ați cumpărat salteaua sau dacă observați că aceasta nu mai oferă suportul de odinioară, acesta este un indicator că este timpul să faceți un schimb. 

Semnul nr.2: Există o denivelare sau o suprafață de dormit neuniformă 

Un alt lucru pe care trebuie să-l căutați este denivelarea saltelei. Este normal ca saltelele să dezvolte o adâncitură în timp atunci când dormiți în același loc și poziție. Presiunea în unele locuri mai mult decât în altele poate duce la o lăsare și o suprafață de somn neuniformă. 

O saltea 160x200 neuniformă nu distribuie uniform greutatea, iar acest lucru poate cauza probleme la nivelul spatelui și al coloanei vertebrale. Atunci când vă schimbați așternuturile, aruncați o privire la saltea și vedeți dacă aceasta pare uniformă și plată pe toată suprafața.

Semnul nr.3: Vă treziți cu o senzație de epuizare 

Dacă vă treziți epuizat și morocănos, ar trebui să așteptați cu nerăbdare să cumpărați o saltea 160x200 nouă. Oamenii leagă adesea un somn dezechilibrat de dietă, dar s-ar putea să se datoreze unei stări de neliniște toată noaptea, dacă totul este în regulă. 

Faptul că vă treziți zilnic cu o senzație de epuizare, mai degrabă decât de odihnă, demonstrează că organismul dvs. are nevoie de un suport mai confortabil pentru a se simți energic și proaspăt a doua zi. 

Semnul nr.4: Puteți auzi scârțâieli de la salteaua dvs.

Atunci când arcurile se uzează, acestea pot scoate sunete de scârțâit la mișcări minore, cum ar fi rostogolirea în timpul nopții. Dacă salteaua dvs. scoate zgomote noi, este probabil ca arcurile să fie rupte sau să cedeze. Zgomotele puternice vă pot perturba somnul și indică faptul că este timpul să căutați o îmbunătățire. 

Semnul nr.5: Vă dor mușchii când vă treziți 

Mușchii se pot încorda ca răspuns la o saltea incomodă sau care nu oferă suport. Dacă te trezești în mod repetat cu dureri pe care nu le aveați cu o noapte înainte, s-ar putea ca salteaua dvs. să fie în curs de înlocuire. 

Uneori, chiar și o saltea nouă poate provoca dureri dacă nu are fermitatea potrivită pentru nevoile corpului dvs. Diferite persoane răspund bine la saltelele plușate, în timp ce altele au nevoie de o saltea 160x200 fermă pentru un somn bun. Vedeți dacă puteți testa diferite tipuri de saltele într-un magazin. Multe companii permit returnarea saltelei timp de 90 de zile dacă o cumpărați și până la urmă nu vă convine.

Semnul nr.6: Simțiți adesea simptome de alergie sau astm

În timp, saltelele adună praf și absorb umezeala. Dacă locuiți într-un climat cu umiditate ridicată sau aveți o cameră cu o circulație slabă, se pot dezvolta mucegai și igrasie - chiar și pe o saltea de patut

Folosirea unei protecții de calitate pentru saltele poate ajuta la menținerea acestor lucruri la distanță. Dar dacă aveți deja mucegai pe salteaua în sine, acesta nu poate fi curățat sau îndepărtat complet.

Cei care sunt sensibili la mucegai sau praf ar putea avea o reacție după o noapte de somn. Dacă acest lucru se întâmplă în mod constant, merită să verificați salteaua pentru a vedea dacă are pete care ar putea contribui la simptomele de alergie sau astm.

Comentarii Facebook