400 de angajati de la fabrica Nokia de la Jucu au fost trimisi astazi acasa, din cauza norului de cenusa

Cei aproximativ 400 de angajati din schimbul I de la fabrica Nokia au fost trimisi acasa, pentru ca nu existau materiale pentru continuarea productiei. Administratia le-a comunicat salariatilor ca din cauza norului de cenusa nu s-a facut aprovizionarea.

 

Liderul de sindicat al angajatilor de la Nokia Jucu, Cristian Copil, a declarat pentru Stiri de Cluj ca cei aproximativ 400 de muncitori programati in schimbul de azi-dimineata au fost trimisi acasa. Lor li s-a comunicat ca din cauza blocajului aviatic din ultimele zile nu s-a reusit aprovizionarea cu materiale pentru productie.

 

"Oamenii au plecat acasa, dar toti isi vor primi salariile in proportie de suta la suta. Nu vor fi afectati de acest lucru", a spus Copil. El sustine ca situatia nu este grava si ca schimbul de noapte a fost chemat la serviciu. "Cred ca s-au adus materialele, altfel nu vad de ce oamenii din schimbul de noapte si din cel de maine dimineata au fost chemati la locurile de munca", a mai spus liderul sindical.

 

La Nokia lucreaza in prezent la fabricarea telefoanelor si accesoriilor circa 1.600 de angajati si alti 500 de muncitori care au contracte pe perioada determinata.

 

In urma negocierilor avute la inceputul anului cu administratia companiei finlandeze, sindicalistii au obtinut o majorare a salariilor cu 9 procente, 4% din luna ianuarie si 5% din aprilie.

Comentarii Facebook