Zodiacul depresiei: Obsesia perfecțiunii și dorința de control aduc suferință! Oferă sentimentele cu limită

 

Zodiacul depresiei - Cinci zodii care suferă foaret mult - Depresia este un inamic teribil, nevăzut care face ravagii în viața multora dintre noi. Există cinci zodii care sunt predispuse la această maladie, care se poate trata și vindeca dacă cei afectați au parte de iubire și înțelegere, 

Zodiacul depresiei - RAC - Este sensibil la schimbări

Starea ta afectiva are de mult ori influente negative si asupra organismului tau si a starii de sanatate. Durerile de cap, senzatia de slabiciune fizica, starea de astenie, bolile precum obezitatea, diabetul sau ulcerul, cancerul la organele genitale sau probleme legate de menstruatie pot fi in cazul Racului consecinte ale ingrijorarii excesive. Esti extrem de sensibila fata de schimbarile sau evenimentele drastice din jurul tau, acestea interferand cu starea ta de buna dispozitie. Te lasi usor demoralizata si ai tendinta de a-ti exagera probleme si afectiunile. Nu ai incredere in tine si te lasi prada de multe ori deznadejdii sau sentimentelor negative.

De fiecare data cand esti dezamagita, lumea devine gri in jurul tau. Anxietatea pare ca face uneori parte din felul tau de a simti. Sexualitatea si o relatie frumoasa si sanatoasa cu partenerul de viata pot fi arme redutabile pentru a lupta impotriva depresiei. Actul sexual in sine, afectiunea si iubirea pe care le primesti sunt pentru Rac remedii eficiente care il pot scoate din prapastia depresiei si ii pot mari stima de sine. Inconjoara-te de cat mai multi prieteni si nu ezita sa apelezi la ajutorul lor cand te simti trista si abandonata. Ai nevoie sa te simti protejata, iubita, dorita si sa stii ca exista intotdeauna cineva acolo pe care te poti baza.

Zodiacul depresiei - GEMENI - Ești o furtună emoțională

Orice nu-ti este pe plac si esti nevoita sa suporti te deprima. Orice lucru pe care te simti constransa sa il faci te arunca in stari de depresie. Orice decizie definitiva si iremediabila pe care o ai de luat te pune pe ganduri. Ganduri grele… Gemenii nu sunt atat de flexibili si puternici atunci cand vine vorba de echilibrul lor interior. Este adevarat ca reusesti sa te adaptezi fara prea multe greutati oamenilor si conditiilor din jurul tau, insa despre starea de spirit nu am putea spune chiar acelasi lucru. A fi in mai multe locuri deodata poate fi uneori epuizant.

Gemenii sunt cunoscuti pentru furtunile lor emotionale si pentru felul in care trec de la o stare la alta. Haotic! Halucinant! Nevrotic. Iar atunci cand sunt supusi pentru o perioada mai mare de timp presiunilor sau sunt pusi brusc in ipostaza de a se hotari intr-o anumita privinta au tendinta de a claca nervos. Vioi si energici de obicei, isi pierd apetitul pentru viata cat ai zice peste. Au impresia ca nimeni nu ii intelege si ca toata lumea este impotriva lor, reactia lor imediat fireasca fiind aceea de a fi maniosi impotriva propriei persoane. Te sfatuim serios sa incetezi sa te mai superi pe tine. Gandeste pozitiv si cauta sa te privesti prin ochii cu care te privesc si ceilalti. Lasa deoparte panica, tristetea, nehotararea care te incerca atunci cand trebuie sa actionezi imediat. Si daca gresesti.. ce? Nu greseste toata lumea?

Zodiacul depresiei: PESTI - Oferi prea mult celor din jur și uiți de tine

Si zodia Pesti este una din zodiile vulnerabile in fata depresiei. Te implici suta la suta in ceea ce faci si urmaresti intotdeauna sa-i faci pe cei din jurul tau sa se simta bine. Ai insa tendinta de a uita de tine uneori sau a te pune pe un plan secundar. Conteaza atat de mult pentru tine ce spun si ce cred despre tine cei din jurul tau incat investesti o buna parte din energia ta incercand sa le faci pe plac. Prin tot ceea ce faci incerci sa vii in intampinarea asteptarilor celor dragi. Acest lucru poate fi obositor si solicitant uneori.

Orice dezaprobare din partea celorlalti are un impact negativ asupra ta. Orice opinie critica iti reduce putin din increderea in tine. Faci fata cu brio atacurilor celorlalti, insa doar tu stii cat de mult te ranesc acestea in interior. Nu stii sa primesti criticile intr-un mod constructiv si le exagerezi importanta, percepandu-le ca pe un atac personal. Aceste critici iti sterg din valoarea pe care o ai in proprii ochi. Nu de putine ori starea ta emotionala este direct proportionala cu actiunile, faptele, gesturile sau cuvintele celor din jur. Toate acestea iti pot aduce insa o stare de agitatie si iritabilitate care pot degenera in tristete si depresie. Incearca sa ajungi la un echilibru intre tine si ceilalti si inainte de a te gandi la cei din jurul tau, gandeste-te la tine. Si inainte de a-i iubi pe ei, iubeste-te mai mult pe tine.. Este calea cea mai sigura de a-ti pastra starea de spirit optimista.

Zodiacul depresiei - FECIOARA - Obsesia perfecțiunii te face vulnerabil / vulnerabilă

Fecioara este obsedata de ideea de perfectiune si depune intotdeauna mult efort si energie incercand sa-si demonstreze atat siesi, cat si celorlalti lucrurile de care este capabila. Este meticuloasa si constienta ca totul trebuie sa-i iasa ca la carte. Aceasta lipsa de intransigenta fata propria persoana, dar si atitudinea critica orientata asupra propriei persoane o conduce de multe ori in pragul depresiei. Epuizarea emotionala si caderile nervoase sunt pentru Fecioara un dusman deloc de neglijat impotriva caruia trebuie sa se protejeze.

In incercarea sa de a face mai multe lucruri deodata si a le aduce pe toate la perfectiune, Fecioara poate pierde in scurt timp din energia ei caracteristica. Se confrunta de multe ori cu dificultati in luarea deciziilor, fiind preocupata sa aiba totul sub control. Timpul dedicata planificarii si organizarii se poate extinde insa mai mult decat trebuie, cauzandu-i insomnii sau incapacitatea de a se mai putea odihni corespunzator in timpul noptii. Este adevarat ca responsabilitatile sunt pentru tine prioritatea intai pe lista, insa nu lasa sa le conduca. Nu lasa munca si grijile cotidiene sa te conduca la extenuare. Incearca sa mai delegi din responsabiliti si celorlalti. Invata sa te relaxezi. Nu lasa sa treaca pe langa tine tocmai micile detalii ale vietii care iti pot aduce bucuria.

Zodiacul depresiei  - SCORPION - Puterea de care dați dovadă e o armă cu două tăișuri

Cine nu spune ca o zodie asa de pasionala, energica si infocata precum este Scorpionul nu este expusa riscului depresiei? Chiar si cei puternici cedeaza uneori. Iar atunci cand cedeaza, caderea lor este poate mai adanca si mai dureroasa decat a celor mai putin puternici. Scorpionul este o zodie care simte mai intens decat multe alte zodii si careia ii place sa faca din viata sa o scena, o drama, o piesa imbibata cu de toate. Orice ai face, chit ca ramai fara zero resurse emotionale sau de energie, nu te lasi pana cand nu ajungi acolo unde iti doresti.

Conteaza ca ai adunat pe umerii tai sentimente negative, responsabilitati care nu-ti apartin, griji care nu au nimic de-a face cu tine, o incarcatura emotionala care este poate mai mult decat poti duce? Tu ai fi inclinat sa spui “nu”. Esti obisnuita sa duci totul pana la capat, sa fie totul sau nimic. Noi am zice insa ca “da”. Ardoarea cu care investesti in tot ceea ce faci te poate duce la epuizare. Setea ta de cunoastere, dar si cea de experimentare pot fi devastatoare. Chiar si atunci cand urasti nu o poti face doar pe jumatate sau cu moderatie. Viata ta amoroasa, de multe ori tumultoasa si agitata, este cea care te arunca prima in bratele depresiei. Atunci cand vezi ca ai oferit totul si te-ai ales cu… NIMIC in schimb, deceptia se instaleaza instantaneu in sufletul tau. Laolalta cu sentimentul de vinovatie, pesimism si pierderea sperantei…. Nu te darui cu totul fara sa-ti pastrezi rezerve. Mare grija sa nu ramai fara nimic emotional. Invata ca se poate trai si in echilibru si ca moderatia poate fi echivalenta linistii emotionale. Prietenii, activitatile in aer liber, a vorbi despre ceea ce simti… iata cateva simple sfaturi care pot fi de folos la greu chiar si celor puternici.

Comentarii Facebook