Zilele Culturii Maghiare la Cluj: PROGRAM si CONCERTE

 

Zilele Culturii Maghiare au loc la Cluj-Napoca în perioada 16 - 23 august, iar evenimentul are un buget total de 250.000 de euro. 

 

Viceprimarul Clujului, Horvath Anna, a declarat că vor fi organizate tururi ghidate ale oraşului, care vor cuprinde Cimitirul Haszongard şi bisericile cu orgă.

 

Vom avea concerte, spectacole folclorice, vernisaje de expoziţii, dar şi programe pentru publicul românesc, unde se va asigura traducere simultană. Este vorba de tururi ghidate ale oraşului, al Cimitirului Haszongard şi al orgilor, vernisaje ale unor expoziţii de pictură şi fotografie la Muzeul de Artă şi la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, două discuţii, una pe teme interculturale şi o prezentare ştiinţifică despre Horthy Miklos. Concertele şi spectacolele folclorice nu au nevoie de traducere”, a spus Anna Horvath. 

 

Evenimentele vor avea loc în 30 de locuri din CLuj-Napoca. ”11 concerte vor avea loc în Piaţa Unirii, iar în zona centrală va avea loc şi o paradă a participanţilor la Festivalul Internaţional de Folclor Sf. Ştefan, unde vor fi prezente 17 ansambluri folclorice din mai multe ţări. Pe lângă ediţia de vară a Zilelor Culturale Maghiare, vom pregăti şi una de iarnă, în preajma Crăciunului”, a spus unul dintre organizatori.

Comentarii Facebook