YouTube a introdus o nouă metodă prin care utilizatorii săi să facă bani



Platforma YouTube a evoluat foarte mult în ultima perioadă, iar acum utilizatorii au primit o nouă metodă prin care să își poată valorifica videoclipurile.

Google a introdus o nouă funcție pe YouTube, numitp Fan Funding, prin care fanii își pot sprijinii utilizatorii preferați. Serviciul este deja disponibil în câteva țări.

Cei care urmăresc anumite canale pot să ajute creatorii de conţinut oferindu-le bani sub formă de donaţii prin programul Fan Funding. Această metodă de a monetiza materialele video de pe YouTube vine în completarea banilor pe care canalele îi pot face din reclamele care apar înaintea sau în timpul clipurilor. Având în vedere că anumite canale de YouTube nu pot să câştige bani de pe urma anumitor clipuri care folosesc alte materiale sub copyright, donaţiile din partea fanilor ar putea duce la mai multe clipuri cu valori de producţie avansate, fără frica sistemului Content ID, potrivit go4it.ro.

Serviciul este deja disponibil în Statele Unite, Japonia, Mexic și Australia, însă va veni și în alte țări în curând.

Tranzacțiile vor fi realizate prin Google Wallet, iar gigantul IT își va opri o mica parte din fiecare tranzacții.

Fanii care doresc să își finanțeze starurile YouTube favorite o pot face atât prin itnerfața web, ccât și de pe cea de mobil.

Comentarii Facebook