Vrei să vezi cum merge un radio? Hai sâmbătă la Ziua Porților Deschise la Radio Cluj, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la primele sunete in eter!

 

“Alo, alo, aici Radio Bucureşti!”….acestea au fost  primele cuvinte răspândite în eter la 1 noiembrie 1928, pe frecvenţa Postului Naţional de Radio din România, rostite de către preşedintele Societăţii de Difuziune Radiotelefonica, Dumitru Hurmuzescu. 

 

Chiar dacă 85 de ani de experienţă ar putea însemna pentru mulţi apropierea de final, radioul public românesc, mai exact, Radio Romania,  face saltul spre modernizare şi tot ceea ce presupune acest proces în contextul actual de media. 

 

Radio Romania se afla in acest moment intr-o  faza de modernizare profunda. Se  modernizeaza fluxurile editoriale şi de producţie, se îmbunătăţesc formatele muzicale, dezvoltând produse editoriale complexe cu valenţe on-air şi online. Ne adaptăm permanent platformele comunicaţionale pentru a răspunde şi nevoilor ascultătorilor din generaţia tânără. Dovada că suntem pe drumul cel bun la nivel de corporatie stau cele 4,5 milioane de români din ţară şi din străinătate”, spune Bogdan Roşca, redactorul sef  al Radio Cluj.

 

Radio Romania, a reuşit să se impună timp de 85 de ani pe piaţa de media. Dacă, la început, fixarea coordonatelor unei lumi radiofonice naţionale a reprezentat un proces dificil, nici prezentul –dezvoltarea într-un peisaj media extrem de aglomerat, nu este unul uşor. În strategia adoptată de-a lungul vremii, Radio România a  rămas dedicata  misiunii publice, livrând zilnic informaţie de calitate din toate domeniile. 

 

Pentru a marca 85 de ani de existenta a Radioului Public Romanesc, in studioul regional de la Cluj  sambata 2 noiembrie este Ziua Portilor deschise  iar seara de la ora 19 suntem invitati la un spectacol.  In sala de spectacole a studiului din Cluj vor canta  artişti consacraţi ai muzicii populare: Nicolae Sabău, Amalia Codreanu Chindriş, Andreea Ciupe şi Viorel Dodea, alături de care vor urca pe scenă şi tinerii interpreţi de muzică populară din “Clubul vedetelor”.  

Comentarii Facebook