CANTINNA - alegerea perfectă când vrei să mănânci în Iulius Mall (P)

 

Te-ai plictisit de aceleași și aceleași feluri de mâncare atunci când mergi la mall? Din 5 octombrie, ai alternativa perfectă dacă vrei să mănânci pe săturate la un preț excelent: noul restaurant CANTINNA din zona food-court de la Iulius Mall.

 

E un concept nou pentru clujeni, unul îndrăzneț. În primul rând, CANTINNA are o bucătărie deschisă, orice client poate vedea în orice moment ce se întâmplă la noi. Nu ne ascundem după paravane, gătim la vedere și curat. Toată bucătăria, aparate și ustensile, este nou-nouță. Apoi, o schimbare majoră în relația cu clientul este faptul că expunem mâncarea gata montată în farfurie, nu avem dulapuri cu gamele. Vezi ce îți cumperi și asta e cel mai important”, spune Mihaela Tămaș, manager la CANTINNA.

 

Lista lucrurilor inedite de la noul restaurant din Iulius Mall e lungă. 

 

Nu cântărim mâncarea, nu îți cerem bani la suta de grame.  Avem portii mari, unii clienți spun că foarte mari, la același preț cu porțiile cântărite din celelalte restaurante din mall. Nu avem costuri ascunse. De foarte multe ori, clienții nu se uită pe bon și nu observă că multe dintre restaurante încarcă nota finală cu prețul pe ambalaj, pe farfurii sau furculițe ori cu prețul pe pâine. Noi oferim pâinea gratuit clienților, ei aleg dacă o vor prăjită sau nu. Cei mai mulți sunt încântați de cea prăjită, suntem lăudați că oferim gratuit acest lucru.


Special este și felul în care CANTINNA a ales să se adreseze clienților. Rețetele sunt inedite și provin din bucătăriile popoarelor lumii, dar ceea ce face diferența este modul lor de prezentare.

 

Clienții se amuză teribil de numele felurilor de mâncare. Și cum să nu zâmbești când citești pe etichetă Porc simpatic frăgezit în sos de bere neagră sau Pireu groaznic de bun? Însă după ce guști piureul nostru înțelegi că nu am exagerat cu nimic: e groaznic de bun, făcut într-un fel special”, adaugă proprietara CANTINNA.

 

Clienții și-au dat seama deja că au de a face cu ceva diferit, spune Mihaela Tămaș. 

 

”În primul rând, mâncarea asta are gust. Îți explodează în gură aromele”, spune Michael, un expat american ce și-a burdușit pungile cu caserole de mâncare „pentru acasă” de la CANTINNA. “Chilli con carne e absolut fantastic. I-am luat și soției, care a spus că nu a mai mâncat ceva atât de bun în România și că rețeta e unu la unu cu cea pe care am mâncat-o în State”.

 

Alți clienți au făcut deja o pasiune pentru ciorba de fasole cu ciolan și prune uscate sau pentru pleșcavița sârbească, o chiftea mare și aromată al cărei gust se amplifică atunci când i se alătură o salată răcoroasă de roșii și castraveți. Alți clujeni preferă ficatul de pui cu ceapă, mentă și stafide aurii sau cunoscuta ciorbă ”de a doua zi” din Chișinău, soleanca, perfectă după seara de chefuială.

 

Meniul este foarte variat și are multe surprize ce așteaptă să fie descoperite. Este un meniu pe care și-a pus amprenta chef Adrian Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari ai României și care a fost consultantul proiectului CANTINNA.

  

LICHIDE

Supă de pui de duminică cu tăieței

Supă dumnezeiască de chimen cu crutoane

Ciorbă acrișoară de ouă

Supă răcoroasă de vișine

Supă grecească de pui

Ciorbă de fasole cu prune uscate

Soleancă de Chișinău

Ciorbă săsească de mazăre cu afumătură

 

SOLIDE

Ficat de pui cu stafide aurii și un vârf de mentă

Porc simpatic frăgezit în sos de bere neagră

Pui cu piper și usturoi

Chilli con Carne

Pleșcaviță sârbească 

Pui în crustă de covrigi cu muștar și miere

Jnițel crocant de pui cu ierburi aromate

Chifteluțe de curcan înecate în sos roșu

Pipote de cartier în sos demențial

Pui cu ghimbir

 

GARNITURI

Pireu groaznic de bun

Mămăligă cremoasă și fițoasă

Mămăligă prăjităși cinstită parfumată cu usturoi

Spanac obraznic

Orez prăjit cu ou

O grămadă de cartofi prăjiți

Fasole verde trasă în unt cu usturoi

 

SOSURI 

Iaurt roze cu busuioc

Iaurt cu usturoi și castraveți

Iaurt cu ardei iute și coriandru

Iaurt cu usturoi și pătrunjel verde

 

SALATE

Varză îmbăiată în smântână

Varză cu morcovi în concubinaj

Salată măruntă de roșii, castraveți și ceapă