Videoclipul de 100 de milioane de dolari. Vezi ce melodie i-a adus un asemenea profit unui artist



Unul dintre cei mai în vogă artiști din 2013 a reușit să câștige o sumă fabuloasă datorită unei singure melodii, al cărei videoclip a cucerit internetul.

Artistul Psy, din Coreea de Sud, a câștigat fabuloasa sumă de 100 miliarde won, echivalentul a 92,46 de milioane de dolari, în urma succesului avut cu celebra melodie ”Gangnam Style”, al cărei videoclip a devenit cel mai vizionat din istoria YouTube, atingând numărul de 1.898.629.278 vizualizări.

Melodia “Gangnam Style” nu ar fi prins atât de mult la public dacă nu ar fi fost coregrafia. Aceasta a fost creată de Lee Ju-sun, care nu s-a ales decât cu o sumă infimă de bani de pe urma succesului înregistrat de “Gagnam Style“. În schimb, dolofanul Psy a câştigat aproape 93 de milioane de dolari şi va continua să mai câştige deoarece el deţine drepturile de autor ale melodiei, scrie capital.ro.

Lee Ju-sun este un celebru coregraf coreean care militează în prezent pentru crearea unui organism care să protejeze drepturile de autor ale coregrafilor, astfel încât să nu mai fie și alte persoane în situația lui.

Comentarii Facebook