VIDEO - Tenorul Stefan Pop, student la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, a cucerit Scala din Milano


Tenorul Stefan Pop, student la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, a cucerit Scala din Milano si a castigat competitia "Operalia", unul dintre cele mai importante concursuri de opera din lume pentru tinere talente.

Stefan Pop, in varsta de 23 de ani, a cantat aria lui Rodolfo, din opera Boema de Puccini. Studentul de la Academia de Muzica din Cluj-Napoca a obtinut premiul pentru cea mai buna interpretare, in valoare de 30.000 de dolari, si premiul publicului.

Concursul a fost prezidat de celebrul tenor Placido Domingo, care a si fondat competitia "Operalia", in 1993. Premiul reprezinta o rampa de lansare in cariera de solist de opera, atat pentru castigator, dar si pentru cei care s-au calificat in finala.

"Le-am spus deja, indiferent daca ai castigat sau daca ai pierdut, vei merge acasa si vei putea spune ca ai cantat la Scala", a declarat Placido Domingo, la finalul competitiei.

Tenorul clujean Stefan Pop si soprana bulgara Sonya Yoncheva au fost desemnati, duminica seara castigatorii concursului.

Comentarii Facebook