VIDEO. O veveriță simpatică „a luat cu asalt” sediul Radio Cluj. A topit inimile clujenilor


O veveriță simpatică și-a făcut apariția la sediul Radio Cluj. Bucuroși de oaspetele care le-a trecut pragul, jurnaliștii au publicat un filmuleț superb cu animăluțul cenușiu. Vizitatorul neașteptat a topit inimile clujenilor, postarea bucurându-se de sute de aprecieri. 

În România se întâlnesc două specii de veveriţe: cenuşie-închisă şi brun-roşcată. Un aspect foarte interesant este că prima dintre specii prezintă un virus care pe ele nu le afectează dar este fatal pentru cealaltă specie. Se pare însă că veveriţele brun-roşcate s-au adaptat şi există cazuri în care au supravieţuit contactului cu acest virus.

Deşi mai toată lumea crede că veveriţele trăiesc în scorburi, nu e deloc aşa. Cel mai des, animalele îşi fac cuiburi, ca şi păsările. Îl igienizează, desprind scoarţă de pe copaci şi împletesc crenguţele, ba chiar schimbă “aşternutul” în cuib foarte des. De asemenea, veveriţele nu sunt atât de sociabile pe cât ar crede oamenii, „preferă singurătatea, sunt sociabile doar în perioada de împerechere”. De altfel, chiar şi între pui sunt duse “lupte” pentru ierarhii, spunea prof. Simona Ciupe, medic veterinar, USAMV Cluj-Napoca, pentru fain.live.

Comentarii Facebook