Duminica 2 Octombrie

VIDEO - O nuntă de romi a ocupat Piața Unirii din Focşani. Primarul spune că nu a autorizat niciun eveniment de genul acesta: „Nu este ograda nimănui!”


O nuntă tradiţională de romi a avut loc luni seară în Focșani, iar petrecăreții au dat un concert ad-hoc chiar în Piaţa Unirii din centrul orașului.

Luni, 11 iulie, seara, câteva sute de cetăţeni de etnie romă s-au adunat la un restaurant din Focşani pentru a petrece la nunta unui lider al etniei. Anterior petrecerii de nuntă, a avut loc cununia religioasă, oficiată la biserica ortodoxă, monument istoric, din Piaţa Unirii din Focşani.

După ceremonie, alaiul a ocupat centrul oraşului, inclusiv zona destinată copiilor cu biciclete. S-a dansat „hora miresei” şi s-a chiuit aproape jumătate de oră, deși evenimentul nu a fost autorizat de municipalitate.

 

Primarul Cristi Valentin Misăilă a transmis un mesaj în care precizează că nu a dat autorizaţie pentru o astfel de adunare

Luni după-amiază, în data de 11 iulie 2022, un grup de cetăţeni a transformat Piaţa Unirii din Focşani în scena unui concert ad-hoc, focşănenii din zonă, dar şi cei din mediul on-line, fiind deranjaţi, pe bună dreptate, de spectacolul improvizat. Evenimentul din data de 11 iulie nu a fost autorizat de Primăria Municipiului Focşani”, a scris primarul Valentin Misăilă pe pagina sa de Facebook, notează antena3.ro. 

Ca Primar al Municipiului Focşani nu sunt de acord cu astfel de manifestări în afara cadrului legal şi în general dezaprob orice eveniment care aduce atingere ordinii şi liniştii publice. Totodată, fac un apel la toţi focşănenii de a nu transforma evenimentele personale sau de familie în evenimente publice. Piaţa Unirii din Municipiul Focşani nu este ograda nimănui, ci este un loc public în care cetăţenii trebuie să se simtă în siguranţă şi să nu fie agresaţi de evenimentele private ale unora”, a  mai scris acesta pe Facebook.


Comentarii Facebook