Vezi programul de vineri al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj



Între orele 10-14, Muzeul Etnografic al Transilvaniei va găzdui un târg de produse agricole și alte produse tradiționale din zona Hóstát, iar la ora 14, în aceeași locație va fi vernisată o expoziție dedicată acestei comunități. Cele două evenimente au loc sub titlul ”Comunitate în comunitate: comunitatea din Hóstát”.

De la ora 10 va avea loc un nou Tur al orgilor din bisericile clujene. Întâlnirea este în fața Bisericii Reformate de pe str. Kogălniceanu. Un alt tur spectaculos se va derula de la ora 11, pe la clădirile în stil Secession din Cluj. Grupul se reunește în Piața Unirii nr. 23, la Asociația ”Kolozsvár Társaság”.
   
Între orele 11-14, în grădina Bisericii Reformate de pe str. Kogălniceanu se va desfășura Programul grupului de păstrare a tradițiilor Csabafiak din orașul Gheorgheni. Vor fi prezentate portul și armele maghiare din timpul descălecării, vor avea loc trageri cu arcul, aruncarea lăncii, aruncarea crucii de luptă și un ghid al iurtei tradiționale. Alte demonstrații similare se vor derula între orele 15-18.
   
De la 12 la 13, pe scena mică a festivalului, de pe str. Kogălniceanu, va avea loc Prezentarea ansamblurilor participante la Festivalul de Dans și Muzică Populară ”Sf. Ștefan”, inclusiv ansambluri populare românești.
   
La ora 17 se va desfășura un nou tur al Cimitirului Central, cu ghidaj în limba română.
   
De la ora 19:00 Szabó Ádám va cânta pe scena de pe str. Kogălniceanu, iar evenimentul major de vineri va fi concertul trupei Neoton Familia, în Piața Unirii.

Comentarii Facebook