Vezi care sunt cele 12 filme din competitia TIFF 2011

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) au anuntat cele 12 filme de lung-metraj care se lupta pentru trofeu la cea de-a zecea editie a festivalului.

 

"O competitie spectaculoasa, dedicata in mod traditional regizorilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj, alcătuita din productii recente, din tari precum Islanda, Suedia, SUA, Germania, Danemarca, Argentina, Belgia, Uruguay, Israel, Rusia, India, apreciate la cele mai importante festivaluri internationale de film din lume, printre care se numara cele de la Cannes, Locarno, San Sebastian, Palm Springs, Berlin", anunta organizatorii TIFF.

 

Romania va fi reprezentata in competitie de productia Principii de viata, al doilea film de lung metraj al regizorului Constantin Popescu (Portretul luptatorului la tinerete). Rolurile principale sunt interpretate de Vlad Ivanov, Gabriel Huian si Rodica Lazar.

 

Un alt film inscris in competitie este Volcano, debutul in lungmetraj al regizorului Runar Runarsson. Acesta va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul Quinzane des Realisateurs la Festivalul de Film de la Cannes 2011.

 

Regizoarea de origine islandeza Valdis Oskarsdottir revine la TIFF cu al doilea film din cariera sa, King's Road, o tragicomedie prezentata si la Festivalul de la Locarno.

 

Potrivit organizatorilor TIFF, lista filmelor din competitie continua cu She-Monkeys, al regizoarei Lisa Aschan, The Imperialists are Still Alive!, debutul lui Zeina Durra, si A useful life, de Federico Veiroj.

 

Iubitorii genului thriller sunt aşteptaţi la proiectiile filmelor No Return, debutul lui Miguel Cohan in lungmetraj, si The silence, de Baran Bo Odar.

 

A Useful Life, The Untitled Kartik Krishnan Project, Innocent Saturday, The Flood si Oxygen completeaza lista filmelor selectate in competitie.

 

"Din juriul competitiei vor face parte personalitati importante din industria cinematografica precum exploatantul francez Laurence Herszberg – director general al Forum des Images din Paris; producatorul sarb Cedomir Kolar, care are in "palmares" titluri precum Train de Vie (r. Radu Mihaileanu) sau Cirkus Columbia (r. Danis Tanovic); regizorul italian Uberto Pasolini – distins cu Premiul pentru Cea mai Buna Regie la TIFF 2009 pentru Machan si colegul sau roman, Radu Muntean – unul dintre cei mai apreciati regizori ai Noului Val, selectionat in Competitia TIFF 2003 cu filmul sau de debut, Furia", anunta organizatorii.

 

A zecea editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc in perioada 3-12 iunie 2011 la Cluj-Napoca si intre 15 si 19 iunie, la Sibiu.

 

Foto: Secventa din filmul Principii de viata

Comentarii Facebook