Luni 28 Noiembrie

Vasile Şeicaru refuză să se mai ducă la emisiuni TV din cauza ”manelizării”

 

Artistul Vasile Șeicaru a spus că nu se mai duce la emisiunile tv pentru că s-a săturat de promovarea maneliștilor.

 

Muzica folk nu a intrat într-un con de umbră, noi suntem într-un continuu turneu, însă nu suntem vinovaţi că mass-media nu anunţă. Tot timpul suntem în concert, dar nu spune nimeni că suntem mereu în spectacole, pentru că e de bine. Tot ce este de bine presa nu ia (...). Încă umplem sălile, lumea vine, dar dacă nu apari la televizor astăzi, unii cred că nu exişti. Vine lumea la concertele noastre fiindcă noi suntem artişti făcuţi de public, nu de presă.

 

În ani şi ani am străbătut ţara aceasta, am devenit credibili, este prea târziu să mai spui că dacă nu apare la televizor Socaciu, Şeicaru, Vintilă sau Ducu Bertzi lumea îi uită, nu există! Lumea nu-i uită, fiindcă noi suntem făcuţi de public! (...) S-au schimbat gusturile oamenilor şi lumea asta vrea, vrea manele, se mulţumeşte cu textele tinichea. La ora aceasta texte cum aveam noi, făcute pe vremuri de Adrian Păunescu, cu o încărcătură poetico-emoţională extraordinară - nu erau texte, erau poezii - aproape sunt de neînţeles pentru generaţia tânără, ei nu înţeleg sensul versurilor, pentru că nu citesc. 

 

Unii mă întreabă de ce nu merg la televizor. Dacă nu apar nu înseamnă că nu sunt invitat, sunt invitat şi foarte des, dar eu nu stau pe aceeaşi canapea pe care a stat Guţă. Nu vreau. Dacă facem o discuţie, haideţi să o facem cu un grup de folk-işti, ca să vorbim o limbă română corectă, unde nu se pune virgula între subiect şi predicat. Dar nu asta vedem acum la televizor, dacă le vezi pe frumoasele României cum vorbesc...”, a spus Şeicaru, potrivit Click!.

Comentarii Facebook