Vă mai amintiți de Cristina Bota, celebra crainică TVR din anii '80? Prezentatoarea are acum 75 de ani


Cristina Bota era considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase crainice de televiziune ale anilor ‘80. Un alt prezentator TV, mai contemporan, le-a arătat fanilor o fotografie făcută alături de ea din prezent și a recunoscut că îi este dor de poveștile ei.

Cristiana Bota, cunoscută în acele vremuri pentru emisiunea Teleenciclopedia, era considerată de mulți ca fiind una dintre cele mai frumoase crainice din televiziune. Fosta prezentatoare TVR are acum 75 de ani. 

Virgil Ianțu a distribuit în urmă cu ceva timp faptul că s-a întâlnit cu fosta crainică TVR. Acesta a declarat că artista nu și-a pierdut delor șarmul, nici în ziua de azi.

„Cine nu o știa și o iubea pe Cristiana Bota în anii 80? Ne întâlneam cu ea zilnic pe TVR, iar eu m-am întâlnit aseară cu frumoasa doamnă la aniversarea de 60 de ani a Corului de Camera Madrigal’, a scris Virgil Ianțu, despre întâlnirea cu fosta prezentatoare.

Chiar dacă se bucura de un succes formidabil la TVR, Cristiana Bota a decis să își dedice timpul familiei și nepoților ei. Fosta crainică a declarat că acesta este cel mei frumos cadou pe care l-a primit de la Dumnezeu.

„Cel mai minunat cadou primit de la viaţă sunt fetele celor doi băieţi ai mei, Sofia-Maria şi Antonia-Cristiana, care au personalitate. Sunt foarte apropiate ca vârstă, cum sunt şi băieţii mei. Este bine, căci se joacă împreună. Băieţii cred că au moştenit de la mine dorinţa de a face televiziune şi le-a plăcut foarte mult”, povestea Cristiana Bota, pentru Click!.

Cristiana Bota a mai vorbit și despre cum a ajuns să fie crainică la TVR, mărturisind, de asemenea, că visul ei a fost acela de a ajunge actriță, nu prezentatoare.

„Într-o zi, pe culoarele televiziunii, cineva m-a întrebat dacă nu vreau să dau o probă de crainică. Am întrebat: „Ce-i aia?”. „Cum sunt Delia /Budeanu/, Sanda /Țăranu/”, mi-a răspuns. M-a întrebat ce limbi străine ştiu, i-am spus că engleză, franceză şi italiană. A doua zi am intrat în studio, nu ştiam ce se întâmplă, ce e dincolo de geamul respectiv. Am văzut nişte operatori cu căşti şi mi-au spus să mă uit într-o direcţie. Eram dezinvoltă din inconştienţă. Eram limitaţi şi-atunci citeam foarte mult, căutam, studiam, ca să facem cinci rânduri de prezentare, care să fie accesibile omului de dincolo de ecran. Trebuie să te impui cu o anumită dragoste, asta o ai sau nu o ai. De exemplu, vorbeam atât de tare în emisie, încât a venit un coleg şi mi-a zis să încerc să vorbesc mai calm, mai frumos. Am fost luată şi aruncată într-o cuşcă cu lei”, dezvăluia Cristiana Bota.

Cristiana Bota a ajuns să fie cunoscută în toată România, însă nu a reușit să își îndeplineasă marele vis. Ea a recunoscut că și-ar fi dorit să fie actriță și să ajungă la Cannes.

„Voiam să fiu actriţă, dar nu a fost să fie. Iar acum văd filme, urmăresc Premiile Oscar şi pe cele de la Cannes şi alerg să le văd cât mai proaspete”, a mai declarat aceasta.


Comentarii Facebook