Sambata 11 Iulie

Unul dintre actorii favoriți pentru Oscar în 2018, acuzat de cinci femei de hărțuire sexual


La doar câteva zile după ce a câștigat un Glob de Aur pentru cel mai bun actor, James Franco este acuzat de hărțuire sexuală de către cinci femei, conform publicației The Los Angeles Times.

Cotidianul american a scris, joi, că patru foste studente de la şcoala de film Studio 4 din Hollywood, pe care a înfiinţat-o Franco, îl acuză pe acesta de exploatare sexuală, ele vorbind inclusiv despre presiuni de a juca în scene nud. O a cincea femeie îl acuză pe Franco de faptul că a forţat-o să facă sex oral, în urmă cu doi ani, pe când cei doi aveau o relaţie, potrivir Mediafax.

Sarah Tither-Kaplan, o fostă studentă a lui Franco, a scris pe platforma online Twitter, duminică noapte - după ce acesta a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor de comedie, pentru rolul din filmul "The Disaster Artist", pe care l-a şi regizat -, că a fost ca şi cum "ar fi primit o palmă peste faţă" când l-a văzut pe star la gală purtând o insignă "Time's Up".

Campania "Time's Up" este o iniţiativă lansată de aproximativ 300 de vedete de la Hollywood în sprijinul victimelor abuzurilor sexuale la locul de muncă. Dacă majoritatea actriţelor au optat la gala Globurilor de Aur să poarte ţinute negre în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală de la Hollywood, bărbaţii, printre care şi James Franco, au putut purta insigne cu textul "Time's Up" ("S-a sfârşit").

De asemenea, Katie Ryan, o altă fostă studentă a actorului, a spus că Franco "îi făcea pe studenţi întotdeauna să creadă că puteau primi roluri dacă acceptau să facă sex sau să se dezbrace".

Două alte foste studente au declarat pentru publicaţia americană că au fost obligate să joace într-o scenă despre un club de striptease pe care nu au considerat-o potrivită din punct de vedere profesional. Hilary Dusome spune că Franco s-a apropiat de grupul de actriţe şi a întrebat dacă vrea cineva să se dezbrace, iar, pentru că nimeni nu s-a oferit, acesta a părăsit furios platoul de filmare. Spusele acesteia au fost confirmate şi de Natalie Chmiel.

Cea de-a cincea persoană careîl acuză pe Franco este chiar o fostă iubită a acestuia, Violet Paley, care îl acuză că a forțat-o să îi facă sex oral, în perioada în care aveau o relație.

"Îţi aminteşti când, în maşină, mi-ai împins capul spre penisul tău dezgolit şi când, cu o altă ocazie, i-ai spus prietenei mele în vârstă de 17 ani să vină la hotelul în care stăteai? După ce deja fuseseşi surprins făcând un lucru similar unei alte tinere de 17 ani?", a scris Paley pe Twitter.

Totuși, actorul în vârstă de 39 de ani şi avocaţii săi au negat toate acuzaţiile.

Comentarii Facebook