Marti 2 Martie

Un sculptor clujean a făcut senzație la ”Românii au talent”. A primit 4 de ”DA” din partea juraților VIDEOSculptorul Ioan Galgoczy, din Gherla, i-a uimit pe jurații concursului ”Românii au talent”, vineri seară, cu operele sale de artă.

Totuși, clujeanul nu își asumă foarte mult credit pentru lucrările sale, spunând că intervențiile sale sunt unele minore ”de aproximativ 10%”, iar restul sculpturilor sunt făcute de natură.

Pensionarul de 62 de ani își petrece zilele pe râul Someș și prin păduri pentru a aduna rădăcini de copaci, pe care apoi le combină și le sculptează pentru a obține adevărate opere de artă.

În emisiune acesta a asamblat în fața juraților un dinozaur format din mai multe rădăcini vechi.

Artistul este foarte atașat de creațiile sale, nedorind să își vândă lucrările. Acesta a expicat că, deși trăiește din pensie, a refuzat și 10.000 de euro pentru una dintre sculpturile sale.

Galgoczy spune că dacă ar câștiga premiul cel mare al concursului, toți banii i-ar investi în protejarea râului Someșul Mic.

La finalul numărlui, juriul i-a oferit bărbatului patru de ”DA”, lăudând modul în care acesta reușelte ”să vadă arta din natură”.Romanii au talent 10 martie 2017 Partea 3 de emisiuni

Comentarii Facebook