Un patron de videochat a încercat să-și caute modele pe un grup de angajare din Cluj-Napoca: „Se lucrează cu contract 100% legal”


În ultimii ani, în România videochat-ul a devenit o afacere profitabilă, de sute de milioane de euro. În marile oraşe s-au înfiinţat sute de studiouri care sunt, permanent, în căutare de angajaţi, mai ales în rândurile studenţilor. Nu este o excepție nici Cluj-Napoca, un anunț de angajare a apărut pe un grup de Facebook, destinat atât celor care-și caută un loc de munca, cât și angajatorilor din Cluj. 

Atraşi de oportunitatea de a câştiga mulţi bani, într-un timp foarte scurt, zeci de mii de tineri se îmbracă provocator şi discută cu străini bogaţi, în fața camerelor video. De la anunțuri sponsorizate sub forma postărilor de la paginile de videochat de pe Facebook, „angajatorii” par să treacă în grupurile private pentru anunțuri.  

Clujenii însă nu au apreciat „umorul” de a vedea un anunț de angajare pentru videochat într-un asemenea grup și angajatorul a fost nevoit să șteargă ulterior postarea. 

Am o întrebare. De ce trebuie aspect fizic plăcut? Nu se pot angaja oameni bătrâni și urâți? Asta e discriminare 100%”, a comentat un clujean. 

Eu unu n-aș plăti să te văd pe tine dezbrăcat”, a comentat altul. 

videochat.png

Comentarii Facebook