Un pantofar clujean a creat ”pantofii de distanțare socială” VIDEO


Pandemia COVID-19 a dus la impunerea unor restricții și măsuri de protecție în întreaga lume, inclusiv distanțarea socială față de persoanele din jur. În acest context, un pantofar din Dej a venit cu o soluție cel puțin inedită pentru ca oamenii să păstreze ditanța unii față de ceilalți.

Grigore Lup s-a nascut in Chiuiesti si este mester in incaltaminte din piele inca din adolescenta, cand la inceput a lucrat ca ucenic. De cativa ani buni are propriul atelier pe strada Dambovitei din in Cluj-Napoca. A simtit pe propria piele cum pandemia de COVID-19 i-a afectat si lui afacerea si a inteles inca din primul moment ca mai ales acum cand restrictiile s-au relaxat, doar pastrand distanta de siguranta putem trece mai repede peste aceasta perioada. Astfel, a inventat in atelier pantofii de distantare sociala, a caror marime incepe de la numarul 70. In acest mod, cei care ii incalta sunt obligati sa pastreze o distanta de cel putin jumatate de metru fata de oricine, scrie dejeanul.ro

Am vazut la televizor ca sunt multe persoane care nu respecta, desi sunt reguli peste tot. Chiar daca mergi la o farmacie sau la banca, se baga domnule aproape de tine, parca iti sufla in ureche. Am zis ”, a povestit amuzat Grigore Lup.

Chiar daca par ciudati si sunt de dimensiuni impresionante fata de o pereche de incaltaminte normala, pantofii sunt extrem de usori si nu trebuie foarte multa indemanare pentru a te plimba cu ei pe strada.

Dacă în toamnă va apărea un nou val, pantofarul a pregătit și o pereche de ghete de distanțare socială.

E destul de mult de lucru. Trebuie modificate calapoadele, din doua facem unul. Trebuie un alt tipar pentru ca e unicat, iti trebuie material mai mult, intr-o astfel de pereche intra aproape un metru patrat de piele…nu e chiar asa usor de facut”, a mai declarat pantofarul.

Pana acum, astfel de pantofi au fost comandati doar de actori pentru diferite personaje, dar meșterul se așteaptă să apară și primii clienți care să-i folosească zi de zi. Prețul unei perechi de ”pantofi de distanțare socială” este de aproximativ 500 lei.


Comentarii Facebook