Un pantof sport pentru fiecare antrenament


Una dintre cele mai importante piese de echipament sportiv sunt pantofii. La urma urmei, dacă este ceva în neregulă cu picioarele dvs., vă veți chinui să faceți exerciții fizice. 

Ceva la fel de puțin amenințător și minor ca un mont sau o unghie încarnată vă poate face să încercați să evitați să călcați pe partea dureroasă a piciorului. Și bum! Uite așa, v-ați modificat mersul sau ați renunțat la antrenament pentru că vă doare.

Corpul dvs. este asemănător unui lanț în mișcare. De la cap până la picioare, acesta este legat de articulații, oase și mușchi. Picioarele, fiind baza acestui lanț, pot avea un impact imens asupra întregului corp.

Dacă ceva nu este în regulă cu picioarele dvs., puteți fi destul de sigur că problema se va ridica încet, dar sigur, pentru a vă afecta genunchii, șoldurile, coloana vertebrală, postura generală sau mersul, provocând o reacție în lanț de instabilitate și aliniere necorespunzătoare în tot corpul și ducând la dezechilibre musculare și dureri în locuri care par să nu aibă nimic de-a face cu picioarele.

O pereche de pantofi sport care este perfectă pentru o activitate, nu înseamnă că este perfectă pentru o altă activitate. Pantofii sunt atât de specializați în a te face mai grozav la alergat, sărituri, dans, mersul pe bicicletă sau drumeții, încât nu sunt complet interschimbabili.

Ceea ce face un pantof de alergare incredibil, face un pantof foarte, foarte prost pentru ora de sport. Deși ați putea să vă cumpărați o pereche de pantofi sport de alergare de bază și să îi folosiți pentru tot ceea ce faceți, veți descoperi că nu sunt ideali pentru anumite tipuri de exerciții și pot fi chiar periculoși pentru altele. De asemenea, unele activități vă vor distruge pantofii de alergare în cel mai scurt timp!

Purtarea pantofilor potriviți va face ca antrenamentul să fie mai ușor, mai sigur și mult mai confortabil. Este momentul dvs. de Cenușăreasă. Este timpul să ieșiți și să vă găsiți pantoful perfect potrivit!

Pantofi sport de alergare

Scopul alegerii pantofului de alergare potrivit ar trebui să fie îmbunătățirea confortului și a performanței și reducerea probabilității de accidentare.

Fiecare pas pe care îl faceți lansează o sarcină de șoc prin picior și în sus pe picior, ceea ce poate duce la rănire. Minimizarea acestor forțe poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de probleme precum tibiile dureroase, fracturile de stres, tendinita și durerile de genunchi.

Factorul determinant atunci când alegeți pantofi sport de alergare ar trebui să fie mersul și confortul dumneavoastră. Stilul și producătorul nu ar trebui să fie cu siguranță factori decisivi!

Mersul descrie modul în care alergați și care dictează modul în care piciorul lovește solul. Există cele trei tipuri diferite de pronație:

  • Neutru: piciorul se rostogolește spre interior într-o cantitate sănătoasă
  • Suprarepronarea: piciorul se rostogolește excesiv spre interior
  • Supinația: piciorul se rostogolește spre exterior

Pantofii de alergare sunt concepuți pentru a contracara suprapronarea sau supinația excesivă și pentru a vă face să alergați folosind o cădere mai neutră a piciorului.

Pentru a vă determina tipul de picior, uitați-vă la modelele de uzură de pe o pereche veche de adidași Nike de bărbați de alergare sau uitați-vă la urmele de pași data viitoare când ieșiți de la duș. De asemenea, un magazin bun de încălțăminte de alergare va putea, de asemenea, să vă identifice caracteristicile căderii piciorului.

Alegeți pantofii de alergare în funcție de mersul dumneavoastră și ar trebui să constatați că suferiți mai puține leziuni legate de alergare și că puteți alerga mai departe și mai repede, cu mai puțin efort și cu mai mult confort.

Pantofii de alergare încep să își piardă capacitățile de susținere și de absorbție a șocurilor cu fiecare kilometru alergat și ar trebui înlocuiți cam la fiecare 500 - 800 de km.

Pantofi sport pentru fitness

Talpa groasă a pantofilor de alergare poate fi un pericol de împiedicare atunci când vă deplasați dintr-o parte în alta, iar talpa poate fi deteriorată de mișcările laterale. De asemenea, în cazul pantofilor de alergare, amplasarea materialului de absorbție a șocurilor este concepută pentru aterizarea pe călcâi, în timp ce clasele de exerciții de grup, în special cele bazate pe dans sau arte marțiale, implică mult impact cu antebrațul.

O pereche de pantofi sport de alergare ar putea părea în regulă pentru orele de exerciții de grup, dar cum pantofii de alergare sunt concepuți pentru mișcări înainte, iar orele de exerciții de grup implică adesea mișcări laterale, aceștia nu sunt atât de ideali pe cât par.

Dacă vă plac antrenamentele cardio în interior, cum ar fi cursurile de dans, Zumba și aerobic, căutați pantofi care oferă suport lateral și care combină flexibilitatea cu suportul și absorbția șocurilor. Pantofii pentru exerciții în stil minimalist pot fi o opțiune bună.

Pantofi sport pentru antrenamente de forță 

Uitați-vă în jurul majorității sălilor de sport și veți vedea o mare varietate de încălțăminte purtată; de la pantofi de tenis la, gulp, sandale până la nimic. Pentru mulți dintre cei care fac exerciții fizice de agrement, încălțămintea pentru antrenamentul de forță nu este cu adevărat o mare preocupare. Cu toate acestea, dacă faceți mult antrenament de forță, încălțămintea poate contribui la a face o diferență mică, dar notabilă, în antrenamentele dumneavoastră.

Dacă ridicați greutăți mari în pantofi care au proprietăți bune de absorbție a șocurilor, este posibil să constatați că sunteți mai puțin stabil decât ar trebui. Acesta este în special cazul pantofilor de alergare cu talpă foarte moale.

Comentarii Facebook