Joi 1 Decembrie

Un clujean s-a infiltrat în grupurile Flat Earth: ”Am aflat niste lucruri care mi-au zguduit din temelii toate convingerile”


Clujeanul s-a infiltrat în grupurile Flat Earth, pentru a putea analiza situația și credințele celor care cred că pământul e plat. 

Am aflat niste lucruri care mi-au zguduit din temelii toate convingerile”, a spus acesta, care a împărtășit pe Facebook cele aflate. 

Amuzanta postare a adunat multe like -uri și comentarii. 

- Esențialul: pamantul e un disc rotund, cu Antarctica in jur., un zid de gheata de vreo 50 m înălțime, care tine oceanul. Nu numai ca e zid, dar armata nu te lasă sa te apropii. De asta nu sunt poze cu zidul antarctic.

Despre gravitație:

- nu exista gravitație.

- Obiectele nu sunt atrase în jos, ci pământul urcă foarte repede (în sus, normal). Unii zic totuși că pământul stă pe loc. Alți specialiști în pământul plat consideră ca obiectele cad din cauza diferentei de densitate între ele și mediul care le înconjoară. Dacă ar exista gravitație, pamantul ar deveni rapid o sfera.

Despre spațiu:

- nu exista spațiu. 

- avem un dom deasupra, probabil din sticla, care tine atmosfera sa nu plece. De fapt sunt 3 domuri concentrice, la distanțe nu foarte mari unele de altele. Și o zona numita centura Van Allen, care nu lasa sa treaca nimic prin ea.

- soarele și luna sunt niște sfere care se deplaseaza deasupra pamantului, la distanță de vreo 5000 km. E posibil sa fie doar niște proiecții, nici aici nu e consens. Stelele și planetele sunt și ele lipite de domuri, care se rotesc.

- meteoritii sunt și ei fake

Despre conspirație:

- tot ce se preda în școli despre astrofizica e fake.

- Programele spațiale americane, chineze, ruse etc sunt fake. Pozele Pamantului de pe luna si din spațiu sunt fake. Fake, fake, fake.

- NASA controlează sistemul GPS, mână în mână cu Rusia, China, Japonia si Europa. Nu exista sateliți.

- guvernele controlează vremea

- somehow, aceste 3 mari puteri coopereaza perfect pentru a ascunde adevărul.

- nu stie nimeni de ce.

Foooorte important:

- Ferfers = persoane care cred in teoria pamantului rotund (Flat Earthers). Sunt de obicei creștini declarați, pro Trump și cred si in alte conspirații.

- Globbers/Globetards = persoane care nu cred în teoria flat earth. Globberii sunt oi sataniste masoni antihristi sionisti, care cred orbește în ce le spun guvernele și care sunt plătiți de Facebook sa raspandeasca teoriile false ale Globului. 

Teoria:

- teoria pamantului plat e cea reala, pentru ca e mult mai veche (din Epoca Bronzului chiar) decât cea a globului

- pentru teoretizare este folosită metoda zetetica, care spune ca simțurile sunt cele care reflecta adevărul, iar logica deductiva completeaza restul. Adică, te uiti, vezi si apoi te gandesti cam cum ar fi. De exemplu, dacă te uiți pe suprafața unui lac, vei vedea ca e plat, nu are nici nu fel de curbura, deci pamantul e plat QED.

Cateva întrebări la care nu am încă un răspuns:

- ce este pe partea de dedesubt a discului?

- Pe ce sta discul, mai ales ca nu exista spațiu?

M-am imprietenit cu cativa flerfers pentru ca eu ii inteleg si ei apreciaza asta. Se bucura cand dau de unul ca mine pentru ca grupurile de FE sunt pline de globberi infiltrati care ii trolleaza cu intrebari incomode. De fapt, cele mai mari grupuri de FE sunt facute de globbers, pentru ca altfel orice globber ar fi eliminat imediat dupa depistare.

Va stau la dispozitie pentru clarificari. Daca nu credeti in Adevarul Pamantului Plat (APP), va rog sa imi aduceti argumente, dar fara stiinta va rog, ca e fake.

Comentarii Facebook