Trupa de Teatru Liber Imago pune în scenă un spectacol la Casa de Cultură a Studenților

 

Trupa de Teatru Liber Imago pune în scenă un spectacol la Casa de Cultură a Studenților, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 20.00. Intrarea este liberă.

 

Spectacolul Scafandrierii de Tudor Muşatescu se va juca în Sala Imago, de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

 

Invităm publicul într-o cafenea dintr-un orăşel de provincie. Să îi spunem Cafe Central Sud, că aşa le zice tuturor cafenelelor din centrul oraşelor de provincie. Toţi obişnuiţii localului sunt la posturi, toate năravurile sunt la purtător. Aici, în şedinţe misterioase, se decide, în fiecare zi, soarta pământului, se trag hotarele Europei viitoare, se semnează armistiţii şi păci, se răstoarnă guverne şi regimuri, se numesc şi se destituie funcţionarii înaltelor dregătorii, aici se rezolvă problemele economice şi financiare ale lumii întregi, se dezlănţuie ofensive şi se organizează rezistenţe.

 

”Mitică, o cafea drăguță, cu ochi de șarpe!” - este replica recidivantă a piesei. Este semnalul care deschide şi mai larg golul absurdului deasupra căruia patru actori, un regizor, un chibiţ şi 14 personaje planează. Nu ştie nimeni ce se va întâmpla, nu se poate anticipa următoarea mişcare şi finalul piesei vine şi pleacă lasând loc altui final flancat de replica menționată mai sus”, spun organizatorii spectacolului.

 

Scafandrierii

Autor: Tudor Muşatescu

Regia: Bogdan Meseşan

Distribuţia: Diana Dumitrache, Robert  Filipaș, Nicoleta Poenar, Sergiu Pop, Tudor Moisiu

Scenografia: Bogdan Meseşan

Comentarii Facebook