Tot mai mulți clujeni se mută din „orașul pentru milionari” la Oradea: „Problemele orașului au devenit insuportabile/Femeile din Oradea sunt superbe”


Tot mai mulți clujeni decid să părăsească Clujul din cauza creșterii accelerate a prețurilor și a traficului sufocant. Unul dintre acești locuitori, care a trăit în Cluj-Napoca de când se știe, a decis recent să se mute la Oradea în căutarea unei vieți mai liniștite și accesibile.

În ultimii ani, Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare economică impresionantă, atrăgând numeroase companii și investitori. Cu toate acestea, această creștere rapidă a dus la majorarea prețurilor la imobiliare și la congestionarea traficului, factori care îi determină pe mulți localnici să caute alternative în alte orașe.

„Am luat decizia finală... Clujul m-a dezamăgit, mă mut la Oradea!

Nici nu știu cum să încep acest post, dar simt că trebuie să îmi împărtășesc frustrarea și decizia pe care am luat-o. Sunt clujean de când mă știu, am crescut aici, am trăit momente minunate, dar și altele mai puțin plăcute. În ultimul timp, însă, problemele orașului au devenit insuportabile pentru mine.

Traficul - Serios, cine poate suporta să stea câte o oră în trafic pentru un drum care ar trebui să dureze 15 minute? Efectiv, îmi vine să-mi iau zborul de fiecare dată când mă urc în mașină.

Poluarea - Nu mai suport să respir aerul ăsta toxic. Când deschid geamul, parcă îmi intră direct fum în plămâni. Am ajuns să port mască și după pandemie, doar ca să pot respira normal.

Prețurile - Clujul a devenit un oraș pentru milionari? Nici măcar o pâine nu mai pot cumpăra fără să mă gândesc de două ori. Chiriile sunt astronomice, iar salariile... Ei bine, să spunem doar că nu țin pasul.

Supraaglomerarea - Nu mai am loc să mă plimb liniștit prin centru. Tot timpul e aglomerație, tot timpul trebuie să mă feresc de alți oameni. Unde a dispărut farmecul liniștit al orașului nostru?

Femeile - Da, trebuie să recunosc că femeile din Oradea sunt pur și simplu superbe. Ori de câte ori merg acolo, simt că am mai mult succes și parcă lumea e mai frumoasă. Poate e doar o impresie, dar mă face să mă simt mai bine în pielea mea.

Cu inima strânsă și multe regrete, am luat decizia să mă mut la Oradea. Am auzit numai lucruri bune despre acest oraș: trafic mai lejer, aer mai curat, costuri de trai mai rezonabile și un vibe mult mai chill. Pare soluția perfectă pentru toate problemele mele.

Îmi va fi dor de Cluj, dar cred că e timpul să-mi caut fericirea și liniștea în altă parte. Poate că, într-o zi, mă voi întoarce, dar până atunci... La revedere, Cluj! Salut, Oradea!

Voi ce părere aveți? A mai luat cineva decizia asta? Oradea, pregătește-te, vin!”, a transmis un clujean pe o rețea de socializare. 

Oradea, cu o infrastructură modernizată și un cost al vieții mai accesibil, devine tot mai atractivă pentru cei care doresc să scape de stresul urban din Cluj-Napoca. 

„Ai uitat să specifici că ori ești freelancer, ori îți păstrezi jobul full remote la o companie din Cluj. În cazul acesta viața în Oradea poate fi ieftină, că prețurile sunt corelate cu puterea de cumpărare a orădenilor. Dar în ultima vreme prețurile au crescut și acolo, datorită parțial "viniturilor" din Cluj. În rest ce să-ți zic, e un oraș frumos și cu potențial. Baftă!”, a precizat un utilizator.

„E scump, dar sincer toți prietenii mei care s-au mutat la Oradea, Arad sau Timișoara nu regretă. Clujul se flexează mult dar îi doar un campus universitar supraaglomerat. Joburile îs cam de secol 21 cu munca de IT de outsourcing, și în rest foarte limitat ca varietate economică”, a mai precizat un clujean.

Comentarii Facebook