TIFF CLUJ: Ziua HBO la FESTIVAL! VEZI ce filme ruleaza


Ziua HBO in cadrul Festivalului International de Film Transilvania se va desfasura joi, 7 iunie, cand publicul este invitat sa vizioneze o serie de productii originale HBO.

La cea de-a 11-a editie,  HBO aduce la TIFF cinci documentare originale si miniseria premiata cu cinci premii Emmy si un Golden Globe, Mildred Pierce.

Miniseria HBO Mildred Pierce, in regia lui Todd Haynes, i-a adus lui Kate Winslet premiul Emmy, dar si un Golden Globe pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal. Filmul da viata memorabilului personaj creat de James M. Cain in romanul omonim din 1941.

Documentarul original HBO Raiul si iadul (Cehia), regizat de David ?álek, prezinta povestile unor barbati si femei de varste, pregatiri si profesii variate care au descoperit placere in diferitele forme ale durerii fizice. Cu interviuri intime si imagini dramatice, documentarul distruge miturile si prejudecatile privind aceste forme de placere.

Dumnezeu a creat sexul (Polonia), documentar original HBO regizat de Konrad Szo?ajski, spune povestea parintelui Ksawery Knotz, un carismatic preot catolic, consilier de familie, autor de bestsellere si conferentiar in materie de sex.

intre doua lumi (Ungaria), in regia lui Viktor Oszkár Nagy propune o incursiune atenta in viata de zi cu zi a persoanelor dintr-o tabara de refugati din Ungaria. Patru limbi, patru tipuri de dor de casa, patru rani, patru lupte. O sansa la un nou inceput intr-o alta tara.

Documentarul Vorbitor, regizat de Radu Muntean si  Alexandru Baciu, urmareste povestile mai multor detinuti aflati in diferite penitenciare din tara, care si-au gasit partenerul de viata in timpul executarii pedepsei. La editia de anul acesta a Premiilor Gopo, Vorbitor a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Doina groparilor este un proiect finalist al Concursului National de  Scenarii initiat de HBO Romania si realizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania, editia 2010, sectiunea documentar. Filmul regizat de Pavel Cuzuioc prezinta viata singurilor locuitori vii ai unui cimitir, groparii si atitudinea acestora in fata mortii.

Intrarea este libera la toate proiectiile productiilor originale HBO in cadrul TIFF.

Ca si in editiile precedente, si in acest an, HBO Romania ofera sectiunile 3 x 3 si What’s Up, Doc? in cadrul Festivalului International de Film Transilvania.

Sambata, 9 iunie, in cadrul Galei Festivalului International de Film Transilvania, vor fi anuntati castigatorii Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu TIFF. Ca in fiecare an, toti autorii scenariilor finaliste beneficiaza de Premiul 3 zile la TIFF. Anul acesta au fost inscrise in concurs 262 scenarii. O parte dintre castigatorii editiilor anterioare ale concursului lansat de HBO Romania s-au afirmat in tara si in strainatate, demonstrand seriozitatea si autenticitatea concursului.

Programul zilei HBO la TIFF, 7 iunie:

Raiul si iadul

Cinema Florin Piersic, 23:30

Dumnezeu a creat sexul

Odeon Cineplex – Sala 6, 22:30

intre doua lumi

Institutul Francez Cluj, 22:00

Doina Groparilor

Odeon Cineplex – Sala 5, 22:15

Vorbitor

Odeon Cineplex – Sala 5, 23:15

Mildred Pierce

Cinema Arta, 10:00

Comentarii Facebook