TIFF Cluj: Premiu special pentru producatorul de origine romana Marin Karmitz

Producatorul de origine romana Marin Karmitz va fi prezent vineri, 10 iunie, de la ora 22.00, la proiectia propriului film Copie conforma.

 

Proiectia va avea loc vineri, 10 iunie, de la ora 22.00, la cinema Victoria in prezenta producatorului Marin Karmitz. A doua zi, sambata, 11 iunie, de la ora 12.00, Marin Karmitz va fi prezent in Piata Unirii, unde va dezvalui o parte din secretele ce stau la baza productiei de film.

 

Marin Karmitz va primi in acest an premiul special al celei de-a X-a editii a TIFF. Pe langa Copie conforma, un alt film produs de Marin Karmitz, Ceremonia, va fi proiectat la TIFF sambata, 11 iunie, de la ora 18.00, la cinema Florin Piersic.

 

"Marin Karmitz s-a nascut pe 7 octombrie 1938 la Bucuresti, in România, iar cativa ani mai tarziu familia sa a parasit tara din cauza opresiunilor suferite de comunitatile de evrei. Stabilit la Paris, a terminat cursurile cunoscutei scoli de film IDHEC, astazi cunoscuta sub denumirea La Femis. In 1967 a pus bazele casei de productie MK2, specializata initial pe scurtmetraje. Cum productiile sale intampina probleme de distributie, decide sa devina el insusi exploatant si deschide o sala de cinema la Paris, inaugurata pe 1 mai 1974. Marin Karmitz a produs si co-produs aproximativ 100 de filme, a distribuit mai bine de 300 si a creat un circuit de zece multiplexuri in Paris, al treilea din capitala in ceea ce priveste importanta, cu aproximativ 60 de ecrane si un flux de spectatori de cinci milioane pe an", spun organizatorii TIFF despre Marin Karmitz intr-un comunicat de presa.

Comentarii Facebook