Miercuri 24 Aprilie

TIFF Cluj - Opt filme din 46 produse de regizori clujeni au fost alese in finala Competitiei Locale


Opt filme din 46, produse de regizori clujeni, au fost selectionate in finala Competitei Locale al Festivalului International de Film Transilvania. Initiativa este o premiera pentru TIFF, iar castigatorul va fi desemnat miercuri 2 iunie.

Competitia este dedicata atat amatorilor , cat si profesionistilor din cinematografia clujeana. Reprezentantii TIFF afirma ca s-au gandit sa sa organizeze aceasta competitie pentru ca "orasul Cluj este, fara indoiala, un centru important de cultura si un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, si de numarul tot mai mare de filme care provin din aceasta zona, inscrise in preselectia TIFF, de la o editie la alta".

Castigatorul va fi desemnat alcatuit din Emanuel Lazarescu, Dan Curean si Robert Lakatos dupa vizionarea de miercuri, ora 20.30, de la Insomnia Cafe. In concurs s-au inscris 46 de pelicule din care au fost selectionate 8, iar pe langa Marele Premiu va fi acordata de o Mentiune Speciala de Fabrica de Pensule, pentru pelicul acare prezinta "intr-un mod creativ interesul pentru tematica spatiului public".

Cele 8 titluri finaliste sunt:

1. Anna O. Sau Asasinul Amenintat / Anna O. or The Menaced Assassin (R. Dana Tomos, 7')

2. Autostop (R. Laszlo Jozsef, 8')

3. Underground (R. Enache Cezar Iulian, 21')

4. Panza (R. Codin S. Pop, 18')

5. A night on Earth - Cluj (R. Visky Abel, 20')

?

6. Santier Pasol (R. Aron Xantus, 14')

7. Parttalan / Fara mal (R. Visky Samuel, 18')

8. Alb (R. Barbara Buh, 4')

Comentarii Facebook