TIFF Cluj - "Marti, dupa Craciun", cap de afis, vineri, in cadrul sectiunii "Zilele Filmului Romanesc"


"Marti, dupa Craciun", de Radu Muntean, este capul de afis al sectiunii "Zilele Filmului Romanesc", din cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Astazi, 4 iunie, la ZFR vor putea fi vizionate o serie de productii autohtone de marca.

La Cinema Republica, de la ora 16.00, va fi prezentat filmul lui Constantin Popescu, "Portretul luptatorului la tinerete", debutul in lung metraj al regizorului. Pelicula a fost prezentata si in sectiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin 2010 si descrie povestea unui grup de oameni curajosi, in frunte cu Ion Gavrila-Ogoranu, care s-a opus regimului comunist prin rezistenta armata.

Filmul vedeta al zilei incepe de la ora 21.00, tot la Cinema Republica. "Marti, dupa Craciun", de Radu Muntean, a fost prezent la Cannes, in cadrul sectiunii Un Certain Regard. Eroul peliculei trebuie sa se decida intre amanta si sotie, o dilema care ii da viata peste cap.

La Cinema Victoria vor rula trei filme romanesti. De la ora 12.30, documentarul "Dacia, dragostea mea", de Stefan Constantinescu si Julio Soto, iar de la 17:00, filmul "Buna, ce faci?", de Alexandru Maftei. Ultimul vorbeste despre drama a doi soti care dupa 20 de ani de casnicie isi dau seama ca nu mai simt nimic unul pentru celalalt. Internetul ii apropie din nou. Cei doi comunica doua nopti pe diverse site -uri si in cele din urma isi dau seama ca vorbesc intre ei.

Seara va fi incheiata de filmul "Francesca", de Bobby Paunescu, care va rula de la ora 19.15. In rolul principal este Monica Barladeanu, care joaca rolul unei educatoare care pleaca la munca in Italia si traieste o adevarata drama. Bobby Paunescu si Monica Barladeanu vor fi prezenti la vizionare.

La cinematograful Arta este zona scurt-metrajelor, de la ora 10:00 vor fi prezentate filmele "Colivia" si "Lord", ambele de Adrian Sitaru, "Timi", de Cristi Iftime, "Trenul foamei", de Viorel Timaru, "Muzica in sange", de Alexandru Mavrodineanu, si "Betisoare rock'n'roll", de Cristian Pascariu.

Comentarii Facebook