TIFF Cluj: Dumitru Prunariu aterizeaza miercuri la Cinema City, la proiectia Space Sailors

Dumitru Prunariu este invitatul de onoare al proiectiei speciale a documentarului Space Sailors (Navigatori in Cosmos), in regia lui Marian Kiss. Filmul este proiectat miercuri, 2 iunie, de la ora 20.00, la Cinema City.

 

Filmul la a carui proiectie va asista si primul si singurul roman care a zburat in spatiul cosmic face o incursiune in vietile prezente ale unor fosti cosmonauţi, printre primii europeni care au pasit pe luna.

 

Ziua de miercuri de la TIFF cuprinde proiectia filmului Valurile Dunarii, in regia lui Liviu Ciulei, de la ora 18.00, in sala Auditorium a UBB. "Valurile Dunarii, cel de-al doilea film semnat Liviu Ciulei, in care este atat regizor, cat si interpret, spune povestea a trei oameni care sunt nevoiti sa calatoreasca pe un slep incarcat cu armament, pe Dunare, in august 1944, printre minele puse de hitleristi. Un love-story presarat cu momente de tensiune, recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de Film de la Karlovy Vary in 1960", spun despre film organizatorii TIFF.

 

Tot, maine, de la ora 18.30, la Opera Romana va fi prezentat Dracula, in regia lui Tod Browing din 1931), proiectie ce va fi acompaniata live de cvartetului Arcadia.

 

Regizorul Wim Wenders este invitatul special al editiei din acest an a festivalului, omagiat la TIFF in secţiunea 3 X 3 si laureat al Premiului pentru Intreaga Cariera acordat unei personalitati din cinematografia europeana. La ora 20.30, regizorul este prezent la Cinema Republica la proiectia de gala a filmului Don't Come Knocking. Filmul a fost selectionat in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes si a castigat Premiul Academiei Europene de Film. Pelicula spune povestea lui Howard Spence, un star de cinema decazut, a carui viata reincepe sa capete sens dupa ce afla ca ar putea avea un copil, undeva, in lume si porneste in cautarea acestuia.

Comentarii Facebook