TIFF 2011: Michele Placido asaltat de zeci de clujeni pentru autografe. Celebrul Corrado Cattani a fost la un pas sa piarda avionul FOTO

 

Actorul si regizorul Michele Placido a fost intampinat de zeci de clujeni la intalnirea cu presa si publicul, care a fost organizata in Piata Unirii, de la ora 12.30. Degajat si jovial, Michele Placido a raspuns intrebarilor, majoritatea de mafie.

 

Asezat confortabil pe o canapea rosie, celebrul Corrado Cattani din serialul Caracatita a raspuns intrebarilor si a relatat pe scurt ce impresie i-au lasat cele 2 zile petrecute la TIFF. "Este totul foarte frumos. Orasul este cald si publicul extraordinar. Mi-a placut atat de mult incat anul viitor ii voi trimite pe copiii mei sa stea 10 zile aici la Cluj pentru ca au ce vedea", a povestit actorul si regizorul.

 

Michele Placido a fost impresionat ca majoritatea intrebarilor din public au fost adresate in italiana. "Avem doua culturi similare si de aceea si filmele italiene au succes in Romani si invers. Am lucrat cu actori romani, cum este Monica Barladeanu, care mi-a deschis drumul spre cinematografia romana si pot sa va spun ca am descoperit oameni foarte talentati. Impreuna cu Bobby Paunescu voi face un film in aceasta toamna despre imigrantii italieni care au parasit tara dupa al doilea razboi mondial si cum au fost ei persecutati in Europa. Cam ce se intampla acum cu cei romani, care merg la munca in Italia si Spania", a mai spus actorul.

 

La finalul intalnirii, care a durat circa o ora si jumatate, actorul a dat autografe si s-a fotografiat cu cativa fani. "Nu putem sta mai mult pentru ca este in intarziere. La ora 14.00 trebuie sa fie in aeroport pentru ca are avion. Ne temem sa nu il piarda", a declarat directorul artistic al Festivalului, Mihai Chirilov.

 

Ultimul film regizat de Michele Placido, Vallanzasca, a fost vizionat de 1.000 de cinefili, sambata seara, in Piata Unirii. El a primit premiul pentru intreaga Activitate acordat unei Personalitati din Cinematografia Europeana, chiar de actrita Monica Barladeanu.

 

Vezi si...

premiul pentru intreaga Activitate acordat unei Personalitati din Cinematografia Europeana

Comentarii Facebook