The Social Network, un film despre cum s-a nascut Facebook - Vezi Trailer si cand va rula la Cluj


Filmul "The Social Network" spune povestea fenomenului "Facebook" care a adunat in cativa ani 500 de milioane de utilizatori. Pelicula relateaza clipele in care s-a "nascut" site -ul de socializare si scandalurile din jurul lui.

Filmul il prezinta pe Mark Zuckerberg, jucat de Jesse Eisenberg, in perioada in care era student la Harvard si i-a venit ideea care va schimba fata lumii. Totul a inceput ca si o retea pe plan local si, peste noapte, a avut zeci de mii de accesari, lucru care a dus la fenomentul cultural de astazi, numit Facebook.

In film apare si Eduardo Saverin, jucat de Andrew Garfield, cel care a finantat firma de soft care a creat site -ul de socializare. Nu lipseste nici Sean Parker, jucat de Justin Timberlake, omul care a pus Facebook-ul pe masa investitorilor din Silicon Valley.

Controversa filmului este asigurata de scandalul iscat in momentul in care alti doi colegi de la Harvard au sustinut ca Zuckerberg le-a furat ideea acestui site si l-au dat in judecata.

Povestea Facebook a pornit timid intr-o noapte din luna octombrie 2003, cand Mark, "afumat" bine dupa un chef si suparat pentru ca s-a certat cu prietena lui, intra ilegal in reteaua informatica de la Harvard si a creat site -ul Facemash, in care ataseaza toate fetele din campus. El a afisat doua poze si i-a intrebat pe toti care dintre ele e mai sexy.

Au urmat numai probleme, pentru ca reteaua de la Harvard s-a virusat brusc si Mark s-a trezit in centrul unui scandal. Nu s-a oprit si dupa o vreme a creat site -ul thefacebook.com, care s-a imprastiat in toate calculatoarele din campus, iar de acolo pana la miliardarii de la Silicon Valley.

Filmul a pornit de la cartea "The Accidental Billionaires" de Ben Mezrich.

 

VEZI PROGRAM CINEMA CLUJ

Comentarii Facebook