Castiga 2 invitatii la filmul "Undeva la Palilula" de Silviu Purcarete prezentat astazi la Cluj

 

Cunoscutul regizor de teatru Silviu Purcarete isi prezinta la Cluj filmul "Undeva la Palilula", in cadrul unei proiectii de gala care va avea loc luni, 23 aprilie, ora 20.00, la Teatrul Maghiar de Stat. Rolul principal este jucat de Aron Dimeny, actor al teatrului clujean.

Filmul "Undeva la Palilula" este primul regizat de Silviu Purcarete, acesta marcand debutul sau regizoral. Este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania si Europa. Are o experienta de peste 30 de ani si a realizat spectacole memorabile in special la Teatrul National din Craiova si la cel din Sibiu. Este membru cu titlu personal al Uniunii Teatrelor din Europa, detinator al Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai buna regie teatrala in 1995 si Premiul pentru excelenta artistica al Fundatiei Hamada (Festivalul International de la Edinburgh 1991). Spectacolul Faust realizat la Teatrul National Radu Stanca Sibiu a fost unul din capetele de afia ale Festivalului de la Edinburgh 2009, cel mai mare eveniment de gen din lume.

"Undeva la Palilula" prezinta viata lui Serafim, un tanar doctor, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orasel pierdut undeva pe harta tarii, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica. Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia sa, sa-i apartina.

Despre film, regizorul Silviu Purcarete a declarat "Pentru mine, temele fundamentale ale filmului ar fi: Mai intai ar fi vorba de o intrebare: Ce zestre ii las eu fiului meu in afara unei copite de tap? Mesajul se structureaza in jurul temei mostenirii si a memoriei, temele cele mai batucite ale actualitatii. Apoi vine raspunsul, banal si iarasi foarte raspandit: Mostenirea, singura mostenire pe care pot sa o las eu ca roman – sau burkina-fassiot sau algerian, sau bosniac, sau columbian, adica unul iesit dintr-o cultura minora– nu poate fi decat povestea insasi."


Undeva la Palilula este o productie Libra Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat la nivel international, castigand in 2005 premiul "Balkan Fund" al Festivalului de Film de la Salonic.

"Ma bucur ca facem aici aceasta proiectie. Am asteptat atat de mult sa facem filmul asta. E un spectacol care pentru noi si pentru altii a fost o incercare mare si este o productie de proportii foarte mari. Faza de dezvoltare a fost foarte lunga. Bugetul e mult mai mare decat al unui film obisnui, acesta a fost in jur de 1.6 mil euro." a declarat Oana Giurgiu, producatorul executiv al filmului.

Din distributia filmului mai fac parte actori romani de renume precum George Mihaita, Constantin Chiriac, Razvan Vasilescu, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii. Horatiu Malaele si Marius Manole intregesc distributia de peste 50 de actori.

 Stiri de Cluj ofera doua invitatii la prezentarea filmului in Cluj. Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi pe Facebook la intrebarea "De ce iti doresti sa vezi acest film?" si sa aduni cat mai multe like-uri pana luni ora 14.00.

 

Luni trimite un mail la adresa nagy.reka@stiridecluj.ro cu numele si numarul tau de telefon si daca ai castigat te sunam sa vii sa iti iei invitatiile.


Comentarii Facebook