Pelicula "Sherlock Holmes" sufla in ceafa "Avatar - ului" in privinta incasarilor

Filmul Sherlock Holmes ameninta sa detroneze megaproductia Avatar in ceea ce priveste incasarile. La Cluj-Napoca, filmul lui Guy Ritchie va intra in cinematografe incepand de azi.

Filmul va rula la Cinema Odeon de la ora 17.15, iar la Cinema City abia de maine de la ora 12.15. Pelicula surprinde o noua aventura a celebrului detectiv britanic, Sherlock Holmes, interpretat foarte bine de Robert Downey Jr.

Filmul a avut premiera in Statele Unite ale Americii in urma cu o saptamana si in primul week-end a avut incasari de 62,4 milioane de dolari, cu 13,2 milioane mai putin decat rivalul Avatar.

Regizorul nu a folosit pentru scenariu unul dintre cele patru romane sau cele 56 de povestiri scrise de Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului personaj Sherlock Holmes. Filmul se bazeaza pe o poveste scrisa de Lionel Wigram, care a preluat personajul lui Doyle si totodata si pasiunea acestuia pentru ocultism.

Sherlock Homles se confrunta in film cu un personaj care se foloseste de ocultism pentru a cuceri lumea. Pe alocuri din poveste razbat unele clisee semnalate in multe filme de la Hollywood si criticii spun ca mai bine pelicula se axa mai mult pe partea de ocultism, dar scenaristii au ales sa dezlege misterul spre final si sa ne aduca cu picioarele pe pamant.

Filmul este unul extrem de bine realizat din punct de vedere al efectelor speciale, are multa actiune si umor, iar cuplul Robert Downey Jr. si Jude Law se completeaza excelent unul pe celalalt.

 

Cat priveste ccompetitia cu deja celebrul Avatar, ramen de vazut ce vor prefera clujenii. Dar daca tinem cont de faptul ca inca cinemtografele clujene fac sali pline la Avatar, castigatorul ar putea fi desemnat deja.

 

Programul cinematografelor clujene aici .

Comentarii Facebook