Duminica 13 Iunie

Se schimbă modul de Selecţie Naţională la Eurovision 2020


Selecţia Naţională Eurovision 2020 se va face după o nouă procedură.

După o analiză a specificităţilor pieţei muzicale din România, a diferitelor modalităţi de selecţie la care au apelat, în acest an, şi alte televiziuni publice din Europa, cum ar fi cele din Spania, Grecia, Rusia, Cipru, Bulgaria, Marea Britanie sau Franţa, şi, nu în ultimul rând, după evaluarea rezultatelor României din ultimii doi ani la concursul Eurovision, Televiziunea Română a decis asupra unei noi abordări în selectarea vocii şi, ulterior, a pieselor care vor intra în Finala Naţională din data de 1 martie 2020”, precizează TVR.

Astfel, prima dată va fi selectată cea mai bună voce din România înscrisă în selecția națională, iar apoi se va alege o piesă din cele compuse special pentru  timbrul şi personalitatea artistului selectat.

Prin noul proiect ales pentru această ediţie, România se aliniază ţărilor care au folosit şi folosesc un mecanism similar, cu rezultate remarcabile în mod frecvent. Statisticile arată că, în ultimii 15 ani, aproape fiecare ediţie a acestei competiţii a avut în top 3 al etapei internaţionale cel puţin o piesă selectată printr-o astfel de metodă de către televiziunile naţionale", potrivit TVR.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, în Olanda, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Comentarii Facebook