Sateliți vizibili cu ochiul liber deasupra Clujului. Oamenii au crezut că sunt OZN-uri FOTO


O salbă de sateliți Starlink, care fac parte din proiectul SpaceX al miliardarului Elon Musk, a fost vizibilă nopțile trecute pe cerul României, aceștia fiind văzuți la Bucureși, la Cluj, dar și pe litoral, conform imaginilor de pe rețelele de socializare.

Salteliţii Starlink din proiectul Space X lansat de Elon Musk fuseseră vizibili pe cerul Europei de Vest la începutul acestei săptămâni. Cei care nu ştiau că fenomenul ţine de proiectul Space X au găsit explicaţii fanteziste de la OZN, la sania lui Moş Crăciun, potrivit Mediafax.

Sateliţii Starlink au scopul de a îmbunătăţi calitatea legăturii de internet la nivel mondial. În forma finală, ei vor alcătui o reţea ce va acoperi întreaga suprafaţă a Pământului, la o înălţime de peste 500 de km. Momentan, proiectul este în faza de testare.

Micii sateliţi, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipaţi cu un panou solar, sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până când ating orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

Lansarea oficială a serviciului de internet propus de Elon Musk va avea loc spre finalul anului, iar din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe ţări din lume.

Comentarii Facebook