S-a lansat FILMUL oficial al Electric Castle 2013 - VIDEO

 

Cei de la Electric Castle au lansat filmul oficial al festivalului care a avut loc la Bonțida în perioada 21 - 23 iunie.

 

În film apar imagini de la cele trei zile de concerte, dar sunt imortalizate și momente inedite din timpul zilei. Clipul de 8 minute a fost urcat pe YouTube, iar fanii au și comentat: ”8 minute mai bune decat intreg Peninsula. De abia asteptam la anul”, a scris cineva.

 

Festivalul ”Electric Castle” a reușit să atragă 32.000 de spectatori, care i-au urmărit pe cei 92 de artiști pe cele patru scene amenajate la Castelul Banffy de la Bonțida.

 

Pasionații de muzică electronică și nu numai au putut asculta 92 de artiști care au evoluat pe cele patru scene ale festivalului, amenajate în castel și în curte. Nici aversele de sâmbătă seara nu au redus entuziasmul pasionaților, care au cântat împreună cu artiștii preferați, creând o atmosferă cu adevărat electrică. S-au bucurat de aprecierea tinerilor atât numele internaționale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D și Dub Pistols, cât și trupele românești, de la Șuie Paprude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strâns câteva mii de spectatori încântați de muzica de film propusă de tinerii artiști clujeni.

 

Instalația sonoră pentru scena principală a avut o putere de 80.000 de wați, iar pentru asigurarea curentului electric în întreaga zonă de șapte hectare s-a folosit un punct de transformare de 630 kwh. În prima parte a zilei, înaintea concertelor, participanții la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiecții de scurt-metraje și evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost „Street Heroes by Burn”, un skatepark amenajat în curtea castelului unde s-au desfășurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading și diverse concursuri cu premii. 

 

Organizarea festivalului a fost impresionantă: 600 de persoane, din care 370 de voluntari, au încercat să ofere cele mai bune condiții atât pentru ascultarea concertelor, cât și de transport și cazare. Aproximativ 4.000 de tineri au ocupat zona amenajată pentru campare, iar o flotă de 40 de autobuze a asigurat curse permanente pe ruta Cluj-Napoca – Bonțida și retur. Zona de servire a mesei s-a întins pe 800 de metri pătrați, la care se adaugă opt baruri deservite permanent.

 

Festivalul a fost apreciat și online: site-ul electriccastle.ro a înregistrat în cele trei zile de festival  un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, marea majoritate din România. Pagina de Facebook Electric Castle a strâns peste 15.000 de like-uri, un reach de 650.000 de persoane și peste 6.000 de referințe, iar aplicația pentru telefoanele mobile a fost descărcată de peste 3.000 de ori.


Comentarii Facebook