Românii au talent 2021. Andra impresionată la lacrimi de ”Craii Măgurii” din Cluj, conduși de preotul Mircea Dejeu din Ciucea - VIDEO


”Craii Măgurii” la Românii au talent 2021. Andra impresionată de grupul ”Craii Măgurii”. Preotul Mircea Dejeu din Ciucea conduce grupul ”Craii Măgurii”.

Grupul ”Craii Măgurii” vine din localitatea Negreni a cântat la Românii au talent 2021.

Grupul a împlinit 7 ani de la înființare și are în componența sa generații cuprinse între 34 și 67 de ani, cu profesii și ocupații diverse.

”Craii Măgurii” cântă colinde, cântece religioase, patriotice , de uliță, de petrecere și cătănie. Craii se prezintă pe scenă la spectacole în costumul tradițional, de vară sau iarnă, specific satului de pe Valea Crișului Repede.

Andra a spus că tatăl ei îi fredona cântece de leagăn, în fiecare noapte, ca să o adoarmă. ”Foarte frumos. Mie îmi aduce aminte de copilărie pentru că este cântecul pe care tata mă adormea. Pentru mine a devenit un cântec de leagăn și chiar mă gândeam dacă mai aveți un loc liber și pentru tata, vă propun să îl luați și pe el. Nu e departe, o oră și jumătate, două până la Negreni”, a spus Andra.

Florin Călinescu a spus că memoria trebuie păstrată: ”Partea bună e că acele vremuri au trecut, cântecul nu mai are obiectul muncii de atunci. Dar trebuie să rămână viu pentru jertfa de atunci. Vă dați seama ce adevăr trăit a fost acolo? Acum, după 100 de ani, trebuie să facem un lucru la fel de greu: să ținem țara întreagă. Și o să o ținem cumva”.

Comentarii Facebook