Regizorul James Cameron vrea să aducă pe marile ecrane un film despre dezastrul de la Hiroshima: „Ar fi mai relevant ca niciodată”


James Cameron, regizorul care a adus în cinematografe pelicula „Titanic” și franciza „Avatar”, a declarat pentru Los Angeles Times că îşi doreşte să regizeze o adaptare după romanul lui Charles R. Pellegrino, „The Last Train from Hiroshima”. Cineastul consideră că un film despre dezastrul de la Hiroshima „ar fi mai relevant ca niciodată”, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Trăim într-o lume mai precară decât am crezut”, a spus James Cameron pentru Los Angeles Times, referindu-se la războiul din Ucraina şi renaşterea naţionalismului. „Cred că filmul despre Hiroshima ar fi mai relevant ca niciodată. Le-ar aminti oamenilor ce fac cu adevărat aceste arme atunci când sunt folosite împotriva oamenilor”. 

Lansat în 2010, „The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back” descrie viaţa din Hiroshima şi Nagasaki înainte, în timpul şi după atacurile atomice comise de Statele Unite. Povestea se concentrează în primul rând pe mărturiile supravieţuitorilor, inclusiv pe Tsutomu Yamaguchi, singura persoană despre care se ştie că a trăit ambele bombardamente. Imediat ce romanul a fost publicat, James Cameron se gândea deja la adaptarea lui: „Mă gândesc la acest proiect de ani de zile”, a dezvăluit el cotidianului american, relatează news.ro.

A treia parte din franciza „Avatar” este programată pentru decembrie 2024

A treia parte din franciza „Avatar” este programată pentru decembrie 2024. Se concentrează pe Oamenii lui Ash, o latură mai întunecată a creaturilor albastre prietenoase. Regizorul filmului „Titanic” vrea „să-i prezinte pe Na'vi dintr-un alt unghi”, explicând că, pentru moment, „a arătat doar laturile lor bune”. În timp ce primele două versiuni au arătat „exemple umane foarte negative şi exemple foarte pozitive ale lui Navi”, a treia „va face invers”.

În urma performanțelor atinse „Avatar: The Way of Water”, Cameron a devenit regizorul a trei dintre cele patru filme cu cele mai mari încasări: „Avatar”, „Titanic” şi „Avatar 2”, în timp ce „Avengers: Endgame” al studiourilor Disney şi Marvel ocupă locul doilea în acest clasament.


Comentarii Facebook