”Răspunsul” rapperului Puya, după ce a fost interzis de un club din Cluj. A scos o piesă manifest VIDEOTrupa La Familia, compusă din rapperii Sișu și Puya, trebuia să susțină un concert în clubuil clujean /Form Space, la începutul lunii trecute, însă conducerea localului a decis anularea evenimentului, din cauza mesajelor discriminatorii publicate de artiști.

Mai exact, rapperii au ieșit în spațiul public și au anunțat că susțin DOAR familia formată dintr-un bărbat și o femeie.

"La Familia a lansat zilele trecute un manifest prin care anunța că Sișu și Puya cred în familia compusă DOAR dintre un bărbat și o femeie. Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor discriminatorii, rasiste sau xenofobe și nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Noi credem în muzică și în căsătorii fericite. Straight sau gay. Acesta este motivul pentru care care am decis să anulăm concertul La Familia at /FORM SPACE din data de 7 decembrie. Mulțumim pentru înțelegere. *cei care au cumpărat bilete la event pot recupera contravaloarea acestora printr-un e-mail către iabilet.ro", au postat la vremea respectivă cei de la /Form Space, pe pagina lor de Facebook.

În 6 ianuarie 2018, Puya a lansat o piesă numită ”Political Correct”, în care adresează repercusiunile resimțite după publicarea manifestului.

Artistul a încercat să explice și motivul pentru care piesa nu este scrisă corect gramatical (n.red ”Political Correct” în loc de ”Politically Correct”).

Astazi apare piesa Political Corect. E o piesa care trebuia lansata in decembrie, dar am fost nevoit sa o aman din cauza contractului de publicitate in care eram implicat. E, uite, ieri a expirat!

Sub umbrela acestui "politically correct" sau, cum i-am spus noi pe romaneste "Political corect", se ascunde una dintre cele mai mari cenzuri de proportii comuniste. Daca va vine sa credeti, in 2018 SUNT LUCRURI PE CARE NU E BINE SA LE SPUI PUBLIC! (pe cine superi? De ce nu e bine? Habar nu am) Ca prin minune, devii un paria.

Ii multumesc echipei Lays, cu care am lucrat foarte frumos in acesti 4 ani insa ii sunt dator pana la moarte echipei La Familia! Merg cu ei mai departe.

Se pare ca, pe altarul diversitatii, ne sacrificam libertatea si asta nu e Political corect.

PE ACEASTA CALE PROMIT SA II FAC, DE ACUM INCOLO, RECLAMA GRATIS ORICARUI BRAND ROMANESC CARE E LA INCEPUT (si care sa imi placa si mie). Daca ai o afacere la inceput trimite-mi sa vad ce faci si te ajut la promo.

PS: Mesaj catre aparatorii limbii engleze si politistii gramaticii

Precizez ca stiu ca se zice "politically correct", dar "ly"-ul asta ma incurca al dracu' de rau, asa cum ma incurca "th"-ul de la Bluetooth si restu. Asa cum ardelenii spun "vichend", in loc de "weekend", bucurestenii zic "pulover" si nu pull over, moldovenii "ti f*t" in loc de "t phoot", eu spun "Political corect", in loc de politically correct. E licenta poetica”, a scris Puya, pe pagina sa de Facebook.
Comentarii Facebook