PROGRAM Jazz in The Park: Vezi ce poți face sâmbătă la festival




Clujenii sunt așteptați, sâmbătă, în Parcul Central, pentru a lua parte la cea de-a doua ediții a festivalului Jazz in The Park.

Cea de-a doua ediție a Jazz in the Park, festivalul care aduce muzica bună în Parcul Central din Cluj-Napoca, așteaptă și mâine, sâmbătă, vizitatorii cu evenimente pentru întreaga familie.

Iată activitățile pregătite pentru a doua zi de festival:

Activități în Parcul Central - de la ora 10.00 până seara târziu:

Târgul Jazz in the Park: artizanat, handmade, antichități, anticariat

Zonă pentru copii: animatori, jocuri, ateliere

Zonă de relaxare: activități, biblioteca „Cu cărțile pe față”, hamace. Vodafone și Zonga au pregătit cadouri și un playlist dedicat evenimentului. Ora 14.00: Jam session susținut de Cercul Întreg

Gaming Area by Youth @ Cluj-Napoca 2015: board games. De la ora 14.00 - campionat King of Tokyo (premiul: un board game). Organizatorii au pregătit o serie de jocuri de societate, iar împătimiții pot veni și cu jocurile de acasă

Expoziție și testare: biciclete Pegas și eBike Bosch - aleea de lângă lac

Terasă în fața Casinoului și standuri cu gustări, răcoritoare, băuturi

Ora 18.30 - prezentare de modă: colecția „Rochia calendar - Vara” a designerului clujean Călina Ghițulescu Langa - zona fântânii

Concerte - scena de pe aleea principală a parcului:

19.00 - Youvenis

Într-o perioadă marcată de compoziţiile realizate pe computer şi lipsa unei educaţii muzicale reale, trupa Youvenis s-a dorit un proiect-manifest, coordonat de prof. Dan Tohănean şi consacrat muzicii de calitate, interpretată live. Cu un repertoriu bogat şi o energie fantastică, Youvenis surprinde prin calităţile componenţilor săi, extrem de tineri, dar şi foarte talentaţi. Abordând piese din repertoriul naţional şi internaţional, dar pregătind şi viitoare compoziţii proprii, Youvenis are toate atributele pentru un rol important în viitorul industriei muzicale din România.

20.15 - JazzyBIT

JazzyBIT este un trio de jazz, latin, funk și blues fondat în toamna anului 2011 la Timișoara. Teodor Pop (pian, orgă Hammond, Rhodes), Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) au început să cânte în februarie 2012, urmând ca în primii doi ani de activitate să ajungă în majoritatea cluburilor de profil din țară, dar și în Szeged și Budapesta sau Viena. Au concertat și în cadrul mai multor festivaluri de jazz din România: Gărâna Jazz, Câmpina Jazz Rock, Roland Jazz, Timișoara Capital Jazz, Alba Jazz, Green Hours Jazz și JazzTM. Repertoriul alcătuit integral din compoziții proprii a dat naștere primului album "Touch the Sky", lansat independent în februarie 2014, la exact doi ani după primul concert. Trupa a câștigat Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza.
Video Jazzybit: https://www.youtube.com/watch?v=zjMfqJEnjVE

21.30 - Moonlight Breakfast împreună cu Les Ateliers Nomad

Trupa de origine română Moonlight Breakfast s-a înființat în 2011, la București, și a început în forță cariera muzicală prin deschiderea concertului Jamiroquai din Mamaia. În vara anului 2012, artiștii și-au lansat primul album, Shout. Moonlight Breakfast este formată din Bazooka (producător, tobe şi clarinet), Printzu (bass și chitară electrică), Adita (chitară, keys şi sampler) si Christie (voce și sampler), iar de anul trecut muzicienii s-au mutat la Viena. Își caracterizează stilul ca o combinație de „retroelectro” și vocal de jazz - un amestec de soul, jazz, dance, electro și multe altele, care poartă ascultătorii de la clarinetele anilor 40, prin sintetizatoarele anilor 80 și până la sonoritățile din prezent. Alături de Moonlight Breakfast vor veni și cei de la Les Ateliers Nomad, care vor realiza un spectacol cu efecte vizuale ce va îmbogăți reprezentația muzicală.


La Cizmărie - str. Samuil Micu nr. 6:

23.30 - Jam session

Toate evenimentele de sâmbătă de la Jazz in the Park au acces gratuit.

Comentarii Facebook