PROGRAM Jazz in the Park 2014! Concertele vor fi în două parcuri

 

Festivalul Jazz in the Park va începe în 4 iulie, cu spectacolul Luz Azul, o trupă de bossa nova din Belgrad, Serbia.

 

Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului și nu numai sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central pentru concerte, târguri și activități de toate felurile pentru copii și adulți deopotrivă.

 

Primul concert al festivalului va fi susținut vineri, 4 iulie, de către Luz Azul, trupă de bossa nova din Belgrad, Serbia. Le vor urma Teodora Enache și Lars Danielsson, un duet inedit, așteptat intens de jazziști. ”Ne bucurăm foarte mult să-i avem anul acesta la Jazz in the Park pe Teodora Enache și Lars Danielsson, nume recunoscute pe scena jazz-ului internațional. În ultimii ani, Teodora le-a pregătit clujenilor surprize la fiecare spectacol, iar concertul împreună cu incredibilul Lars Danielsson va deveni cu siguranță un punct de referință pentru iubitorii muzicii de calitate”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului. Prima seară se va încheia cu concertul clujenilor de la Jazzybirds.

 

Sâmbătă, 5 iulie, seara începe cu tinerii de la Youvenis, câștigătorii competiției „Rock Your Highschool”, urmați de popularii Jazzybit. Headlinerii serii sunt Moonlight Breakfast, pentru care Les Ateliers Nomad vor realiza un spectacol cu efecte vizuale ce va îmbogăți reprezentația muzicală.

 

Duminică, în ultima zi a festivalului, organizatorii au pregătit o serie de concerte speciale: Loungerie II, Mara & Kult Studio Artists, precum și un inedit proiect acustic realizat de Les Elephants Bizarres. Tot duminică va avea loc și singurul eveniment desfășurat în interior al festivalului - concertul extraordinar susținut de Melanie Pain, vocea Nouvelle Vague, la Opera Maghiară. În timp ce toate concertele din Parcul Central au acces liber, intrarea la evenimentul de la Opera Maghiară se realizează pe bază de bilet (50 de lei, disponibil la Opera Maghiară, Iulius Mall și pe biletmaster.ro).

 

Pe întreaga perioadă a festivalului, Parcul Central va deveni gazda timpului frumos petrecut împreună cu familia și prietenii. De vineri după prânz și până duminică seara, peste o sută de expozanți vor aștepta vizitatorii la Târgul Jazz in the Park cu cărți bune și obiecte vechi de artă, rochii vaporoase, bijuterii și alte obiecte lucrate de mâini iscusite. Copiii se vor putea delecta cu jocuri de toate felurile în zona dedicată lor, iar zona de relaxare va aștepta participanții cu hamace și pături, gustări de toate felurile și locuri numai bune pentru citit. Participanții vor putea merge în treasure hunt, iar sâmbătă vor avea ocazia să asiste la demonstrații de tango și chiar să învețe primii pași ai dansului.

 

Anul acesta, festivalul se extinde și în Iulius Parc, unde se va desfășura Open Stage Contest, competiție destinată amatorilor. Jazz-iștii amatori care doresc să se afirme se pot înscrie în competiție până în 30 iunie, iar cei selectați vor cânta în fața publicului pe scena special amenajată în Iulius Parc sâmbătă, 5 iulie, și duminică, 6 iulie. Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park. 

 

 

Foto: clujlife.com

Comentarii Facebook