Sambata 15 August

Primarul Emil Boc, la Zilele Culturale Maghiare 2016: ”Încercăm să fim un model al artei de a trăi împreună” - FOTO

 

Primarul Emil Boc a luat cuvântul la gala de închidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj 2016, care a avut loc duminică seara, în Piața Unirii

 

Emil Boc a început prin a saluta publicul în limba maghiară, cu ”Jó estét kívánok!” – ”Bună seara!”. Primarul municipiului a subliniat faptul că Zilele Clujului și ”Zilele Culturale Maghiare sunt adevărate branduri ale orașului, evenimente cu care ne mândrim”.  De asemenea, Emil Boc a afirmat că prin acest gen de manifestări ”încercăm să fim un model al artei de a trăi împreună”. 

 

Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare, a mulțumit publicului: ”E a șaptea ocazie când ne întâlnim să ne bucurăm împreună, să trăim sentimentul de comunitate care stă la baza acestei manifestări”. De asemenea, Gergely Balázs a vorbit despre atacurile venite din partea unor instituții mass-media în timpul festivalului și despre pericolul transmiterii unor informații trunchiate, care sfârșesc prin a manipula publicul. El a ținut să mulțumească unor reprezentanți ai societății civile precum organizația ActiveWatch, care susțin cauza Zilelor Culturale Maghiare și semnalează derapajele etice ale unor instituții mass-media.

 

Totodată, organizatorul principal al evenimentului și-a exprimat gratitudinea față de comunitatea română din Cluj, care participă în din ce în ce mai mare măsură la Zilele Culturale Maghiare. ”Festivalul nu mai este doar al comunității maghiare, ci și al celei române majoritare, fiind o punte de legătură între cele două comunități”, a mai spus Gergely Balázs.

 

În cadrul galei, organizatorii festivalului și Ilona Deme, președintele Asociației ”Copacul Vieții”, au anunțat că, în timpul campaniei caritabile derulate în cadrul  Zilelor Culturale Maghiare, publicul a donat 23.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru cumpărarea unui leagăn de joacă pentru copiii cu deficiențe locomotorii, în cadrul proiectului umanitar ”Și eu vreau să mă joc”.

 

Horváth Anna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a mulțumit publicului pentru donații și a punctat faptul că leagănul va fi amplasat într-un loc public în curând.

 

Gala de închidere a fost urmată de un concert susținut de legendara trupă Omega, aflată pentru prima dată la Cluj.

Comentarii Facebook