Prima printesa de culoare Disney - lansata in curand in Romania-VIDEO

Animatia " PRINTESA SI BROSCOIUL" , locul 7 in box office-ul american, are premiera in Romania in 22 ianuarie

 

Pentru prima oara in vasta sa colectie de desene animate , casa de filme Walt Disney prezinta in rolul principal o printesa de culoare, lucru care a generat numeroase reactii , atat aprobatoare cat si critice.

 

Numele filmului "The Princess and the frog (Printesa si broasca)" a fost ales dupa ce numele initial "The Frog Princess (Printesa broasca)" a fost contestat de persoane apartinand minoritatii afro-americane. Disney a dorit astfel sa evite interpretarea ca prima sa printesa afro-americana ar fi ceva urat sau animalic.

 

Lansarea in SUA a avut loc in 11 Dec 2009, filmul ocupand din prima saptamana locul 1 al box office-ului american, cu incasari de peste 25 de milioane de dolari.

 

Pe langa pastrarea de catre Disney a basmului clasic in 2D . un fapt notabil este si ca "Printesa si broasca"este prima animatie din ultimii 5 ani cu desene de mana, majoritatea filmelor fiind actualmente generate computerizat.

 

O poveste pentru intreaga familie , filmul este un muzical care prezinta povestea Tianei , o tanara si frumoasa printesa care locuieste intr-un luxos cartier din New Orleans in timpul asa-zisei "Epoci a Jazz-ului".

 

Comentarii Facebook