Pestii Piranha pot fi vazuti de luni la noul acvariu al USAMV Cluj - VIDEO

Pestii Piranha si Pangasius vor putea fi vazuti pe viu la Cluj. Cel mai mare acvariu din Transilvania si a doilea ca marime din tara a fost modernizat si va fi inaugurat luni la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (USAMV).

Complexul este format din 14 bazine unde vor "vietui" 150 de specii de pesti. Investitia in lucrarile de modernizare s-a ridicat la 30 de mii de lei si trebuia facuta, spun oficialii universitatii, deoarece vechile bazine au inceput sa cedeze.

Atractia principala a noilor bazine de la USAMV sunt cei 6 pesti piranha, dintre care trei au 1,5 kg. Profesorii de la USAMV Cluj se asteapta ca oamenii sa vina in numar mare sa vada acesti pesti, care au renumele de mari devoratori. Specialistii spun ca pestii Piranha obisnuiesc sa vaneze in card si ca efectele sunt devastatoare, pot manca un animal de mari dimensiuni in cateva ore.

Pestii Piranha de la Cluj sunt "cazati" singuri intr-un acvariu special, pentru ca altfel exista riscul sa isi manance vecinii. O alta specie care va starni atractie este Pangasius, peste consumat pe rupte de clujeni din supermarket - uri, dar despre care putini stiu cum arata in realitate.

Complexul de la universitatea clujeana va avea un acvariu central si alte 14 acvarii laterale. Pentru a creste interesul clujenilor, conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (USAMV) a investit o parte din cei 30.000 de lei pe care i-a avut la dispozitie pentru amenajarea unui decor cat mai natural, unde sa fie amplasate acvariile.

Comentarii Facebook