Peste 23.000 de clujeni au ”invadat” Parcul Central în weekend la Jazz in the Park


Cea de-a doua ediție a festivalului Jazz in the Park a fost un real succes, iar peste 23.000 de persoane au praticipat la eveniment.

Concertele de pe scena instalată pe aleea principală a parcului au început vineri cu Luz Azul, o trupă de bossa nova și jazz din Serbia, și au continuat cu un recital de excepție - Teodora Enache și Lars Danielsson, care au adus zâmbete pe fețele iubitorilor de muzică bună. Prima seară s-a încheiat cu Jazzybirds, trupă clujeană în plină ascensiune.

Sâmbătă seara a început cu cea mai tânără trupă din festival, Youvenis, veniți de la Întorsura Buzăului. Încă elevi de liceu, cei de la Youvenis au demonstrat din plin că se poate cânta jazz de calitate la orice vârstă, fiind recompensați cu aplauze și ovații de spectatori. Le-au urmat timișorenii de la JazzyBIT, o altă trupă căreia îi place „să se joace” cu jazzul și care a fost apreciată din plin de public. Concertul principal al serii a fost susținut de Moonlight Breakfast - aproximativ 7.000 de persoane au cântat și au dansat împreună cu ei în fața scenei, dar și în zona de relaxare, lângă foișor sau pe terasa Casinoului. Muzica bună a continuat apoi cu un jam session special organizat La Cizmărie.

Loungerie II au deschis seara muzicală de duminică în forță, fiind urmați de Mara & Kult Studio Artists - o voce excepțională și o interpetare de zile mari. În același timp, Opera Maghiară a găzduit singurul eveniment cu bilet din cadrul festivalului - concertul extraordinar susținut de Melanie Pain, vocea Nouvelle Vague, care a cucerit spectatorii cu interpretarea impecabilă, atitudinea degajată și șarmul specific franțuzesc. Festivalul s-a încheiat pe scena din Parcul Central cu concertul Les Elephants Bizarres, trupă care a ridicat în picioare miile de spectatori prezenți.

Ne bucurăm că am avut alături de noi oameni entuziaști, care ne-au ajutat să le aducem miilor de vizitatori muzică frumoasă într-un parc extraordinar, așa cum merită un oraș care va fi anul viitor Capitala Europeană a Tineretului și care sperăm să fie în 2021 Capitală Culturală Europeană. Le mulțumim partenerilor noștri, mai ales celor de la Primăria Cluj-Napoca, fără de care acest festival nu ar fi fost posibil, și le mulțumim jurnaliștilor, care ne-au promovat constant. De asemenea, dorim să le mulțumim participanților la festival pentru toate încurajările primite și pentru că ne-au ajutat să facem un festival frumos într-un loc de top al orașului în condiții de maximă civilizație”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

În afară de concerte, clujenii au avut parte și de un târg în aer liber cu peste o sută de expozanți, activități pentru copii și adulți și multă relaxare în hamace, pe pături sau direct pe iarbă.

Comentarii Facebook